«Παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορούν να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια, κάτι που θα διορθωθεί με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Διαβάστε ακόμα: Φώτης Σεργουλόπουλος για ομόφυλα ζευγάρια: Το μόνο που δεν μπορώ να εξηγήσω στον γιο μου είναι γιατί δεν είμαστε ίσοι

Παράλληλα, ο υπουργός εκτίμησε πως ο αριθμός εκείνων που δεν θα πειστούν για το νομοσχέδιο θα είναι πολύ περιορισμένος.

«Κατά την εκτίμησή μου, ίσως θα είναι και λιγότεροι από 30 αυτοί που δεν θα ψηφίσουν ή θα απέχουν. Η συζήτηση πρέπει να γίνει χωρίς εντάσεις, κάποιοι θέλουν να βάλουν φωτιά και να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα», ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης.

Αναφορικά με τη στάση των υπουργών, σημείωσε: «Είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά δεν δείχνει σύνεση κάποιος να το υπογράφει το νομοσχέδιο και να μην το ψηφίζει».

Η συνέντευξη του Δημήτρη Καιρίδη στα «Παραπολιτικά» 90,1

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» 90.1 FM, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε: «Ο γάμος είναι ένας συντηρητικός θεσμός, είναι το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και το να δίνουμε πρόσβαση σε αυτόν τον συντηρητικό θεσμό συνάδει ακριβώς και με τη συντηρητική φιλοσοφία της ΝΔ υπέρ της κοινωνικής συνοχής και προφανώς των ίσων δικαιωμάτων όλων».

Ερωτηθείς πόσοι από τους βουλευτές της ΝΔ πιστεύει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε: «Νομίζω ότι ο αριθμός βαίνει μειούμενος. Αρχικά υπήρχαν αυτές οι έντονες αμφιβολίες και αμφισβητήσεις, δόθηκαν πολύ τεκμηριωμένες απαντήσεις χθες και από τον κ. Σκέρτσο και από τους υπόλοιπους συνομιλητές και αισιοδοξώ ότι ο αριθμός θα είναι πολύ περιορισμένος». «Ίσως και λιγότεροι από 30», πρόσθεσε. Στην ερώτηση αν συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει σύνεση στην ελευθερία που έδωσε ο πρωθυπουργός, απάντησε: «Πρέπει να γίνει με σύνεση η όλη συζήτηση, να αποφύγουμε τις αχρείαστες εντάσεις και να μιλήσουμε με επιχειρήματα αποδραματοποιημένα».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου οι υπουργοί της κυβέρνησης, απάντησε: «Τα νομοσχέδια έρχονται στη Βουλή με την υπογραφή των υπουργών, δεν μπορεί ο υπογράφων ταυτόχρονα να είναι και αρνητής του νομοσχεδίου, που έχει υπογράψει για λόγους και προσωπικής αξιοπρέπειας. Νομίζω, αυτό το έλυσε ο ίδιος ο φίλος μου ο Μ. Βορίδης. Προφανώς είναι στην απόλυτη ευχέρεια του πρωθυπουργού η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά στοιχειώδης συνέπεια επιτάσσει αυτό το πράγμα».