«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», επανέλαβε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: ''Η στάση του καθενός θα αξιολογηθεί για συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα'', το μήνυμα από Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ

Ακόμη, διευκρίνισε πως οι αρχές και το πώς έχει μεγαλώσει δεν του επιτρέπουν να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Η συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Θεόδωρος Καράογλου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείς αν εμμένει στη θέση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, απάντησε: «Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υφυπουργού επικρατείας ότι η εξαγγελία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βρισκόταν στο πρόγραμμα της ΝΔ, επισήμανε: «Εγώ δεν το διάβασα αυτό στο πρόγραμμα της ΝΔ και να σας πω ότι όταν γυρίζαμε καθημερινά τα 158 χωριά του νομού Θεσσαλονίκης δεν με ρώτησε κανείς για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ούτε είναι το θέμα το οποίο απασχολεί την ελληνική κοινωνία που έχει άλλα πολύ σοβαρότερα προβλήματα».

Στην ερώτηση τι είναι αυτό που τον κάνει να είναι αντίθετος στο νομοσχέδιο, απάντησε: «Εγώ έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει σε μια παραδοσιακή οικογένεια που είχα πατέρα, που είχα μητέρα, την αδελφή μου και παππού και γιαγιά, για μένα αυτό είναι το πρότυπο της οικογένειας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και ζευγάρια τα οποία είναι ομόφυλα, τα οποία συζούν, που έχουν άλλο σεξουαλικό προσδιορισμό σεβασμό, δικαίωμά τους υπάρχει ένα σύμφωνο συμβίωσης το οποίο ψηφίστηκε το 2016 και είναι νόμος του κράτους. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην καλύπτει όλα τα δεδομένα θα μπορούσε να γίνει μια τροπολογία στο συγκεκριμένο νόμο που υφίσταται και να τελειώσει εκεί. Με βάση τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά μου, τη συνείδησή μου, την ιδεολογία μου αυτό είναι πολύ προωθημένο εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω και όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι πολίτες με τους οποίους μιλάω δεν μου είπε ένας ‘πρέπει να το ψηφίσεις, γιατί είναι πολύ σημαντικό’».