Το προσεχές διάστημα θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Ερωτηθείς για τους υπουργούς που διαφωνούν, επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αυξημένη ευθύνη στήριξης.

*Διαβάστε εδώ: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η Ιεραρχία έτοιµη να απασφαλίσει - Ποιοι μητροπολίτες αντιδρούν έντονα



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θανάση Κοντογεώργη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών:

Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Υπάρχει μια προετοιμασία για το νομοσχέδιο από εκεί και πέρα ο Πρωθυπουργός εκκίνησε το διάλογο προκειμένου και η κοινωνία να ενημερωθεί και τα κόμματα και η κοινοβουλευτική ομάδα επομένως ωριμάζουν οι συνθήκες. Δεν θέλω να δεσμευτώ σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έχουμε μπροστά μας υπουργικά συμβούλια αλλά όπως αντιλαμβάνεστε από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει ο διάλογος και όλοι έχουμε μια πολύ καλύτερη αντίληψη και της πραγματικότητας που υπάρχει σε σχέση με το ζήτημα αυτό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν θεωρώ ότι δεν θα αργήσει αλλά αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς για τους υπουργούς που διαφωνούν με το νομοσχέδιο:

Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Ο Πρωθυπουργός είπε κάτι αυτονόητο ότι όσοι υπουργοί συμμετέχουμε στο υπουργικό συμβούλιο και συζητάμε για τα θέματα αυτά και συναποφασίζουμε προφανώς έχουμε μια αυξημένη υποχρέωση ευθύνης, στήριξης αυτών των πρωτοβουλιών.

ΔΗΜ: Άρα αν δεν παραιτηθούν από μόνοι τους θα ζητηθεί η παραίτησή τους εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο και αν υποτεθεί ότι κάποιος από αυτούς δεν δώσει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο;

Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Δεν νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος να πούμε για αυτο γιατί νομίζω ότι αυτό στο οποίο δίνει βάση ο Πρωθυπουργός και φάνηκε και από το κυριακάτικο μήνυμα αλλά και με όλες τις παρεμβάσεις και των στελεχών της κυβέρνησης έχει να κάνει με την ουσία και τον πυρήνα της πρωτοβουλίας από εκεί και πέρα το πως θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και οι βουλευτές θα το δούμε και αναλόγως θα προχωρήσουμε.

Ερωτηθείς αν είναι γενναία στάση η αποχή:

Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Είναι μια στάση η οποία προβλέπεται και από τον κανονισμό της Βουλής.

Αναφορικά με τη στάση του κ Σαμαρά:

Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές, έχει τοποθετηθεί για τα ζητήματα αυτά, η κυβέρνηση είχε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και επί τη βάσει αυτού του προγράμματος εξελέγη πριν κάποιους μήνες και οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη. Είναι γνωστή η πλατφόρμα πάνω σε αυτό προχωράμε και η στάση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα είναι γνωστή.

Με αφορμή τη δημοσκόπηση των Παραπολιτικών που έδειξε ότι το 78,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι αντίθετοι με την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια:

Θ.ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει δείξει ότι ουσιαστικά υπερβαίνει όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος και νομίζω ότι όσο γίνεται καλύτερη ενημέρωση και εξηγούμε και στους πολίτες την πραγματικότητα που υπάρχει κυρίως σε σχέση με τα παιδιά, για ποιους λόγους προχωράμε σε αυτή την αλλαγή νομίζω ότι θα αυξηθεί και η αποδοχή του κόσμου σε σχέση με αυτό. Προφανώς υπάρχουν πλειοψηφικές και μειοψηφικές απόψεις δική μας όμως υποχρέωση ως κυβέρνηση είναι να προστατεύουμε και τα δικαιώματα του ενός γιατί αυτό απαιτεί και το κράτος δικαίου και αποτελεί και τον πυρήνα μιας κυβέρνησης που στην λογική της είναι να είναι συμπεριληπτική και να είναι ανοιχτή στο θέμα των δικαιωμάτων.