Λύση για τη συνέχιση της απασχόλησης στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας για τους 1.300 συμβασιούχους υγειονομικούς εργαζομένους, ηλικίας 55 – 67 ετών, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με όσα είχε ο ίδιος υποσχεθεί πρόσφατα στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.

Σε σχετική ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει τα εξής:

“Πριν από περίπου ενάμιση μήνα είχα υποσχεθεί στους 1300 εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ, από το πρόγραμμα 55-67 της ΔΥΠΑ, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε λύση για να διατηρήσουν την εργασία τους. Σήμερα είμαστε εδώ μαζί με τον κ. Γιαννάκο για να ανακοινώσουμε τη λύση που βρήκαμε, με τη βοήθεια του κ. Πρωτοψάλτη από τη ΔΥΠΑ, με τον @stamatispoulis τον σύμβουλό μου, και με τη βοήθεια του υφυπουργού κ. @vspanakis. Να θυμάστε ένα πράγμα: Όταν λέμε κάτι στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αυτό θα γίνεται!”.

Δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, για την έναρξη του νέου προγράμματος για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ:

«Θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Εργασίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος κράτησε το λόγο του και απέτρεψε να φύγουν από τα νοσοκομεία 1.200 μάχιμοι εργαζόμενοι αλλά και οι ίδιοι να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Πραγματικά, συνάντησε πάρα πολλά εμπόδια, το διαπιστώσαμε στην πορεία, αλλά ξεπεράστηκαν και έγινε αυτό το ειδικό πρόγραμμα. Μακάρι να γίνουν και άλλες τέτοιες προσπάθειες γιατί τα νοσοκομεία θέλουν και άλλη ενίσχυση σε προσωπικό»