Σε πολύ καλό και οικείο κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πρώτη άτυπη συνάντηση του νέου υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν την πρώτη θεσμική συνάντησή τους, δηλαδή συνάντηση του υπουργού Υγείας με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, την άλλη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης των δύο ανδρών, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέστησε σαφές ότι πρόθεσή του είναι η ενίσχυση και όχι η αποδυνάμωση του δημοσίου συστήματος Υγείας, ενίσχυση για την οποία θα επιζητεί πάντα την συνεργασία και τη συμβολή των ιδίων των εργαζομένων στο σύστημα.

Giannakos_Georgiadis

Δείγμα γραφής για τη συνεργασία του με την ΠΟΕΔΗΝ έχει δώσει ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας κατήρτισε, μεταξύ άλλων, μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο εξασφαλίζει τη συνέχιση της απασχόλησης στο ΕΣΥ της χώρας μας για περίπου 1.300 συμβασιούχους εργαζομένους με συμβάσεις της Δημοσίας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).