Σημαντικές αλλαγές έρχονται στο ζήτημα της προστασίας και της ασφάλειας στα γήπεδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης μιλώντας στη Βουλή για την οπαδική βία, σημείωσε πως έρχονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των καμερών στα γήπεδα και την υιοθέτηση ενός σύγχρονο πλαισίου με νομοθετική πρωτοβουλία που θα περιλαμβάνει και την ταυτοπροσωπία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αναγνώρισε το κενό -και νομοθετικό- που υπήρχε στη λειτουργία των καμερών αλλά και στις ατελέσφορες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ανάπτυξη της ταυτοπροσωπίας. 

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Πυρά αντιπολίτευσης σε Βρούτση για την οπαδική βία

«Υπήρχε κενό και στις κάμερες και η νομοθεσία που λένε ότι υπήρχε,. Δεν υπήρχε. Η νομοθεσία για τις κάμερες καταργείται πλήρως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Έρχεται ένα σύγχρονο πλαίσιο. Το κρίσιμο ζήτημα της ταυτοπροσωπίας, αναγνωρίζω στον κ. Κοντονή την καλή του πρόθεση. Θέσπισε την κάρτα του φιλάθλου δεν πέτυχε. Καταργείται όλη η νομοθεσία, ήταν ατελέσφορο. Δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ, θα δείτε την ταυτοπροσωπία στο νέο νομοσχέδιο. Θα ξέρουμε ποιοι μπαίνουν στα γήπεδα με όνομα και επίθετο», είπε χαρακτηριστικά.