Αντιπαράθεση εν μέσω προϋπολογισμού με επίκεντρο την οπαδική βία καταγράφηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, προανήγγειλε νέα νομοθεσία για τις κάμερες στα γήπεδα, λέγοντας ότι καταργείται η προηγούμενη καθώς ήταν ατελής, δεν λειτούργησε, δεν πέτυχε.

«Έρχεται ένα σύγχρονο πλαίσιο», όπως είπε και εξήγησε ότι «η ταυτοπροσωπία μας βοηθάει η τεχνολογία, θα ξέρουμε ποιος/α μπαίνει στο γήπεδο με ανάλυση και ονοματεπώνυμο.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι "Υπήρχε κενό και στις κάμερες και η νομοθεσία που λένε ότι υπήρχε,. Δεν υπήρχε. Η νομοθεσία για τις κάμερες καταργείται πλήρως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Έρχεται ένα σύγχρονο πλαίσιο. Το κρίσιμο ζήτημα της ταυτοπροσωπίας, αναγνωρίζω στον κ. Κοντονή την καλή του πρόθεση. Θέσπισε την κάρτα του φιλάθλου δεν πέτυχε. Καταργείται όλη η νομοθεσία, ήταν ατελέσφορο. Δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ, θα δείτε την ταυτοπροσωπία στο νέο νομοσχέδιο. Θα ξέρουμε ποιοι μπαίνουν στα γήπεδα με όνομα και επίθετο".

Άμεση ήταν η αντί δραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Γαβρήλος, ανέφερε ότι ο κ. Βρούτσης άδειασε τον προκάτοχό του Λευτέρη Αυγενάκη. «Ο υπουργός προσέγγισε επικοινωνιακά το ζήτημα, αναφέρθηκε σαν να μην είναι κυβέρνηση τα τελευταία 4,5 χρόνια».

Στην επίθεση πέρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης. "Ακούμε μόνο για οργή, καμία κουβέντα για αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης», σχολίασε Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση κινείται στο ίδιο μοτίβο κάνοντας εξαγγελία μέτρων που τελικά δεν υλοποιούντα".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από τη Νέα Αριστερά Νάσος Ηλιόπουλος  αναφέρθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ασχολείται με τη ρίζα του προβλήματος, διότι δεν θέλει, όπως υποστήριξε, να ακουμπήσει τους ισχυρούς.

Κατηγορίες στον Γιάννη Βρούτση, εκτόξευσε και ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση,   λέγοντας ότι άδειασε τον Λευτέρη Αυγενάκη. Σημειωσε πως, γίνεται μια μεμονωμένη αντιμετώπιση των περιστατικών βίας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν κάμερες στα γήπεδα και αναρωτήθηκε τι ακριβώς προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και τι θα αλλάξει εντός 60 ημερών, όταν ξανά ανοίξουν τα γήπεδα τον Φεβρουάριο.

Ο Γιάννης Βρούτσης απαντώντας στα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ασκούν κριτική για την κριτική, χωρίς να έχουν κάποια πρόταση.

«Η κυβέρνηση έδωσε πόρους στον αθλητισμό που δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Επιπλέον, όπως υποστήριξε στην Ελλάδα υπάρχει το πιο σκληρό ποινικό πλαίσιο για την παραβατικότητα στον αθλητισμό. Η πολιτική είναι μια ατέρμονη διαδικασία να πάμε μπροστά

Είμαστε και αποφασισμένοι υπεύθυνοι και ρεαλιστικοί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είπε ο υπουργος Αθλητισμού και σχολίασε πως <<είναι θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζεται τις καμερες. Μπραβο στον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ένα βήμα προόδου>> συμπλήρωσε στο θέμα των καμερών στα γήπεδα.