Με δυο φακέλους ανά χείρας έφτασαν στις 12:00, στον Άρειο Πάγο, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτση.

Στη συνάντησή τους με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη, οι δύο υπουργοί ζήτησαν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς, με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

*Διαβάστε εδώ: Οικονόμου: Θα ζητήσουμε από την εισαγγελέα να διερευνήσει την σύνδεση χουλιγκανισμού με άλλες παράνομες ενέργειες

Οι δύο υπουργοί προσκόμισαν λίστα με 200 περίπου ονόματα εμπλεκομένων σε αξιόποινες ενέργειες, καθώς και όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Παράλληλα, όπως είπαν σε συζήτηση που είχαν με τους δημοσιογράφους, προσκόμισαν έγγραφα, συνομιλίες και πληροφοριακά δελτία από παλαιότερες υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή των δύο υπουργών έρχεται με αφορμή τον τραυματισμό του 31χρονο αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα που πέταξε 18χρονος, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με χούλιγκανς έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Υψηλού συμβολισμού» χαρακτήρισε την επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

«Αποδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα και τον αθλητισμό. Καταθέσαμε στοιχεία με πραγματικά περιστατικά», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να φτάσουμε στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της οπαδικής βίας», είπε με τη σειρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Ακόμα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι θα επανέλθει, εάν του ζητηθεί.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα περισσότερα στοιχεία που προσκόμισαν αφορούν σε υποθέσεις της τρέχουσας περιόδου, δηλαδή από τη δολοφονία Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και μετά.

Ωστόσο, αμφότεροι επέμειναν ότι ορισμένοι εμπλεκόμενοι που περιλαμβάνονται στη λίστα συσχετίζονται και με παλαιότερες υποθέσεις.