Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, θα μεταβούν αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, για να ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα: Παύλος Μαρινάκης: Κεκλεισμένων των θυρών για 2 μήνες οι αγώνες της Super League - Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Όπως ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στο πλαίσιο των κυβερνητικών ανακοινώσεων για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, αύριο, Τρίτη (12/12), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα επισκεφτούν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Γεωργία Αδειλίνη, και θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς, με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Όπως συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Παύλος Μαρινάκης: "Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο"

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων στρατών, οι οποίοι κατά καιρούς "ανακαλύπτουν" το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», τόνισε o Παύλος Μαρινάκης.