Nέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση «Qatargate» φέρνει στο φως η γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Mediapart.

Η ιστοσελίδα επανέρχεται στο σκάνδαλο που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη συνδρομητική της έκδοση και αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή «ξέπλυνε» τη δωροδοκία αγοράζοντας ακίνητο, σε άρθρο υπό τον τίτλο «"Έχω πολλά χρήματα, αλλά δεν ξέρω τι να τα κάνω": Ένα διαμέρισμα που αγοράστηκε με μετρητά στην καρδιά του Qatargate», με υπογραφή του Yann Philippin.

Το αποκαλυπτικο ρεπορτάζ –όπως αναφέρει– γράφηκε σε συνεργασία με το δημοσιογραφικό δίκτυο European Investigative Collaborations (EIC) στη βάση «εμπιστευτικών εγγράφων», στα οποία είχε πρόσβαση και η βελγική εφημερίδα «Le Soir».


Η Εύα Καϊλή και η αγορά ακινήτου 1,5  μήνα πριν από το σκάνδαλο «Qatargate» 

Το σχετικό ερευνητικό ρεπορτάζ επικεντρώνεται στην αγορά διαμερίσματος, το οποίο κατέχουν εξ ημισείας η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με συμβόλαιο αγοράς έναντι 650.000 ευρώ, που υπογράφηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022, ενάμιση μήνα πριν από την έναρξη του σκανδάλου «Qatargate» και τις εις βάρος τους κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι Βέλγοι αστυνομικοί από το Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Διαφθοράς υποπτεύονται σήμερα ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε εκμεταλλευτεί την αγορά του διώροφου διαμερίσματος για να ξεπλύνει μέρος των μετρητών που έλαβε από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, με αντάλλαγμα επιχειρήσεις επιρροής και διαφθοράς εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Το δημοσίευμα εξιστορεί τη διαδικασία αγοραπωλησίας και καταλήγοντας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της δεν έχουν ανακριθεί ακόμη γι' αυτή την ενέργεια από αστυνομικούς του Κεντρικού Γραφείου για την Καταστολή της Διαφθοράς.

Διαβάστε ακόμα: Politico: Πώς η Εύα Καϊλή γνώρισε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι - Το χρυσό ζευγάρι στην καρδιά του σκανδάλου ''Qatargate''


Αρνείται να απαντήσει η Εύα Καϊλή

«Δεν υποβλήθηκα σε ακρόαση γι' αυτό το θέμα, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω», μας απάντησε η ίδια η Εύα Καϊλή.

Αντίστοιχα, σε ερώτηση του EIC, ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζόρτζι δεν απάντησε. Ερωτηθείσα πολλές φορές από το EIC, η κυρία που πούλησε το εν λόγω διαμέρισμα αρνήθηκε και αυτή να απαντήσει.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: Σύντομα έρχομαι στην Ελλάδα - Πλέον έχω πρόσβαση στη δικογραφία - Τι είπε σε όσους αμφιβάλλουν για εκείνη