Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη-εξπρές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. 

Περίπου στις 18:00 ο Τούρκος πρόεδρος μπήκε στο αεροσκάφος για να αναχωρήσει για Άγκυρα.

Νωρίτερα, στη σκάλα του τουρκικού αεροσκάφους που θα μετέφερε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πολυμελή αποστολή του στην Τουρκία τον περίμενε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέβηκε από τη λιμουζίνα και πριν ανέβει στο αεροπλάνο συνομίλησε για άλλη μια φορά με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον περίμεναν στο κόκκινο χαλί.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, και τον Χακάν Φιντάν.

Με την αποχώρηση του Τούρκου προέδρου κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας έκλεισαν ξανά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα ανά σημεία.

Κανονικά λειτουργούν πλέον όλοι οι σταθμοί του μετρό καθώς έχουν αρθεί τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ληφθεί με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου. Οι δρόμοι δίνονται και εκείνοι σε λειτουργία.

Δείτε φωτογραφίες: 

Episkepsi_Erntogan_Athina_Anaxorisi_Presveia1
Episkepsi_Erntogan_Athina_Anaxorisi_Presveia2
Episkepsi_Erntogan_Athina_Anaxorisi_Presveia4
Episkepsi_Erntogan_Athina_Anaxorisi_Presveia3
Episkepsi_Erntogan_Athina_Anaxorisi_Presveia6
Episkepsi_Erntogan_Athina_Anaxorisi_Presveia5





Ο πρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε και στην πρεσβεία της χώρας του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Φερχάτ Οζγκιούρ, οι οποίοι βρέθηκαν στην τουρκική πρεσβεία.

Διαβάστε ακόμα: Το κείμενο της Διακήρυξης των Αθηνών που υπέγραψαν Μητσοτάκης - Ερντογάν - Για πρώτη φορά Ελλάδα και Τουρκία δεσμεύονται σε σχέσεις φιλίας και "ήρεμα νερά"

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Το τετ α τετ με Αταμάν στην τουρκική πρεσβεία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις έφτασε στην τουρκική πρεσβεία συναντήθηκε και με τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Είχαν ένα γρήγορο τετ α τετ στην είσοδο του κτιρίου, συνομιλώντας για περίπου πέντε λεπτά.

Διαβάστε ακόμα: Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα - Άμεση ανάλυση: Μια εξαιρετική επίσκεψη που δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον διάλογο που είχαν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Εργκίν Αταμάν: «Είπα στον Μητσοτάκη πως παίζω μπάσκετ. Μου είπε πως παίζει κι αυτός. Να οργανώσουμε ένα φιλικό όταν έρθει στην Άγκυρα».

Δείτε βίντεο: