Θέση στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τουρκίας έχει σήμερα, Παρασκευή 8/12, η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Αθήνα, οι συμφωνίες που υπέγραψαν και τα μηνύματα που έστειλαν οι ηγέτες των δύο χωρών.

«100 χρόνια μετά τη Λωζάννη ξεκίνησε νέα περίοδος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ερντογάν - Μητσοτάκης καθόρισαν τον οδικό χάρτη», γράφει η «Hurriyet», με την εφημερίδα να φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο και το θέμα της χορήγησης βίζας σε Τούρκους για 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και την παρουσία του Πίνατ στο Μέγαρο Μαξίμου.

*Διαβάστε εδώ: Μητσοτάκης - Ερντογάν: Επόμενη συνάντηση τον Απρίλιο στην Τουρκία - "Γνήσια διάθεση να προχωρήσουμε" - Πότε ξεκινά η συζήτηση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ


"Milliyet": Άνεμος ειρήνης στο Αιγαίο

Τη φράση «άνεμος ειρήνης στο Αιγαίο» που χρησιμοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό χρησιμοποιεί για το πρωτοσέλιδό της η «Μilliyet». H ίδια εφημερίδα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες αστυνομικοί που φρουρούσαν τον Τούρκο πρόεδρο, την ώρα που έφευγε, του ζήτησαν αναμνηστική φωτογραφία και εκείνος δεν τους χάλασε το χατίρι.

Τη φράση Ερντογάν «για την ειρήνη ας γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο» χρησιμοποιεί με τη σειρά της η «Sabah», ενώ η «Akcam» επιλέγει το μήνυμα περί «θάλασσας ειρήνης» στο Αιγαίο.

«Τελείωσαν οι εκλογές, ξεκίνησε η περιόδος της θετικής διάθεσης», αναφέρει στο μικρό σε έκταση θέμα που έχει στο πρωτοσέλιδό της η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Cumhuriyet».