Να επιστρέψουν τις έδρες όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας.

Ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε πως οι «11» είχαν στόχο να κατεβάσουν ένα κόμμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι επειδή διαφωνούσαν με τη νέα ηγεσία.

Οπως τόνισε ο Γιώργος Τσίπρας, είναι οξύμωρο να λένε οι «11» ότι δεν θα είναι αντι-Κασσελάκης και αντι-ΣΥΡΙΖΑ κόμμα.

*Διαβάστε εδώ: Ηλιόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν επιθυμούμε ένα κόμμα με αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ - Στόχος να εμπλέξουμε περισσότερες δυνάμεις

Ερωτηθείς εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως υπάρχουν πεδία προγραμματικής σύγκλισης.

Τόνισε πως ο λόγος που φτιάχτηκε η «Νέα Αριστερά» είναι για να κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε πως η κίνηση των «11» θα είναι μιας χρήσης, όπως και το «Ποτάμι».

Ακόμα, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνει Κώστας Καραμανλής, θα είναι παρών και ενεργός.


Η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα στα Παραπολιτικά 90,1

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Γιώργος Τσίπρας, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ερωτηθείς πόσο «Νέα Αριστερά» είναι το εγχείρημα, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Θα φανεί αλλά έχει λήξει αυτή η ιστορία για εμάς. Πιο πολύ με κύκλο των Χαμένων πολιτικών μοιάζει παρά με νέο αλλά θα δείξει. Το θέμα είναι να γυρίσουν τις έδρες πίσω δεν υπάρχει κάτι άλλο από τη δική μας πλευρά».

Για την κάθοδο του νέου σχήματος στις Ευρωεκλογές, είπε: «Από την πρώτη στιγμή δεν ήταν το θέμα των διαφωνιών που μάλλον προσχηματικά είναι, αποφάσισαν επειδή δεν εκλέχτηκε ο δικός τους να κατέβουν και στις ευρωεκλογές με ανταγωνιστικό σχήμα με το ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενοι πάνω στις βουλευτικές έδρες που βγάλανε με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό».

«Το στοίχημα ήταν να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια στρατηγική ήττα εάν αυτό γινόταν με το κόμμα ενωμένο ακόμα καλύτερα θα ήταν, το ότι αυτό δεν έγινε όλη την ευθύνη την έχουν όσοι αποχώρησαν. Αποδείχτηκε κιόλας ότι όλος ο σκοπός ήταν να κατέβουν με κάποιο άλλο σχήμα κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν το θέμα απλά να φύγουν γιατί δεν μπορούσαν τον Κασσελάκη», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Τσίπρα δηλώνει ένα ηχηρό «παρών», απάντησε: «Η δήλωση αυτή είναι ένα ισχυρό παρών από μόνο του όπως και η συμμετοχή του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν είναι Κώστας Καραμανλής ο Αλ. Τσίπρας. Παρών θα είναι, ενεργός θα είναι, για επιστροφή του με κάποια πιο ενεργητική έννοια δεν το ξέρω πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα».

Στη συνέχεια, στην ερώτηση αν θα επιδιώξουν συνεργασία με τους 11 και με το ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Υπάρχουν πεδία προγραμματικής σύγκλισης με το ΠΑΣΟΚ τα οποία αναδείχτηκαν και στις βουλευτικές εκλογές όλη την προεκλογική περίοδο, ανεξάρτητα από το πολεμικό κλίμα που υπήρχε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά πεδίο συνεργασίας υπάρχουν. Για τους 11 μη με ρωτάτε, το θέμα των εδρών είναι εξαιρετικά σοβαρό αφήστε που ήμασταν στο ίδιο κόμμα μάλλον πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι τι θέλουν να κάνουν».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το νέο κόμμα δεν θα είναι ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης, είπε: «Μου είναι λίγο οξύμωρο δηλαδή αντι-Κασσελάκης πως δεν θα είναι και πως δεν θα είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ με βάση όλα όσα έχουν πει ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την Αριστερά κλπ. Ο λόγος που φτιάχτηκε το καινούργιο σχήμα ήταν για να κάνουν ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος που φτιάχτηκε το νέο σχήμα και έχουν φτιαχτεί και άλλα σχήματα στο παρελθόν αρχής γενομένης από το ΠΟΤΑΜΙ που ήταν στα δεξιά μας βέβαια αλλά πάλι κέρδισε ένα ποσοστό κόσμου και καλώς. Το ότι κέρδισε το ΠΟΤΑΜΙ ήταν κενά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρώ ότι δεν κάλυπτε ανάγκες αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν μιας χρήσης».

Τέλος, στην ερώτηση αν είναι και η «Νέα Αριστερά» μιας χρήσης, ο Γιώργος Τσίπρας είπε: «Νομίζω ότι αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία του».