Την κατηγορηματική αντίθεσή του με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, μιλώντας σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1.


Ανδρέας Κατσανιώτης: Είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

«Κατ' αρχάς, δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο. Κοινωνικό αίτημα δεν είναι. Με το σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν όλο το νομικό κομμάτι. Σας θυμίζω ότι δεν είχα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον Νόμο, γιατί οδηγεί –και θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας– σε τεκνοθεσία. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν πρέπει να ανοίγει πρόχειρα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

*Διαβάστε εδώ: Γάμος ομόφυλων - Μητροπολίτης Πατρών: Εναντιώνεται σε ενδεχόμενο νομοσχέδιο - "Κάτι τέτοιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους"

Όπως είπε, είναι για τον ίδιο θέμα αρχής και πρόσθεσε: «Είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αυτά τα θέματα λειτουργούν περισσότερο ως ένα καφενειακού τύπου ντιμπέιτ από το να επιλύουν πραγματικά προβλήματα».

Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες ότι θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.