O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον «Real fm», δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω και του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του στην απαράδεκτη κίνηση του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Σωστά εξέφρασε την ενόχλησή του και ο κ. Μητσοτάκης».

Για την επίσκεψη Ερντογάν


Με αφορμή την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Φάμελλος είπε: «δεν μας φοβίζει ο κίνδυνος πιθανών προκλήσεων» και πως «η Ελλάδα, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, απέδειξε ότι μπορεί να απαντά σε προκλήσεις και να αποκαθιστά και από δημόσιο βήμα τις αρχές και τις θέσεις της ελληνικής διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου». Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τεθεί ξεκάθαρα υπέρ του διαλόγου Ελλάδας - Τουρκίας στη βάση πάντα των αρχών του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης και ότι «δεν θα παίξουμε λαϊκίστικα παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, όπως έκανε η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση επί ΣΥΡΙΖΑ». «Θα στηρίξουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας μας στη βάση πάντα του διεθνούς δικαίου. Κόκκινες γραμμές είναι πάντα η κυριαρχία και η άμυνα της χώρας και προοπτική η Χάγη για το θέμα της υφαλοκρηπίδας», τόνισε. Πρόσθεσε ότι παραμένει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση.

Φάμελλος: Η ΝΔ είναι δέσμια των εσωτερικών της προβλημάτων


Σε ότι αφορά με τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, σχολίασε ότι είναι «εμφανείς οι αντιθέσεις» στο εσωτερικό της ΝΔ: «Οι διαφοροποιήσεις εκφράζονται είτε από τον κ. Βορίδη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είτε από τον κ. Σαμαρά για την εξωτερική πολιτική, είτε οι πιέσεις εκ μέρους του κ. Καραμανλή για να μην αποκαλυφθούν τυχόν ποινικές του ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών. Αυτό όμως αποδεικνύει ότι η ΝΔ είναι δέσμια των εσωτερικών της προβλημάτων και αντιθέσεων, κάτι που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας».


Για τις Ευρωεκλογές


Για το αν οι ευρωεκλογές θα είναι το πολιτικό ορόσημο όπου θα κριθεί η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για ένα νέο τοπίο στο χώρο της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Η συγκρότηση ΚΟ από τους πρώην συντρόφους και συντρόφισσές μου, οι οποίες εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα είναι μία αρνητική εξέλιξη».

Πρόσθεσε ότι: «η αποχώρησή τους ήταν μία λανθασμένη κίνηση καθώς "αφαιρούν" δυνάμεις από το σκοπό για τον οποίο μας ψήφισαν οι πολίτες, να κάνουμε δηλαδή μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», ενώ υπογράμμισε πως η κάθε μέρα αποτελεί ορόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Έχουμε μπροστά μας να συζητήσουμε για το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, το νέο φορολογικό Χατζηδάκη, τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, την ακρίβεια σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά». «Το ορόσημο είναι λοιπόν», τόνισε, «αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι επαρκής κάθε μέρα να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας και να κάνει προτάσεις». Πρόσθεσε ότι πριν από τις ευρωεκλογές, μία πολύ σημαντική πολιτική στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το Συνέδριο «για να αποφασίσουμε τι κόμμα και τι πολιτικές θέλουμε».

Ανέφερε ότι προχωρούν τα βήματα για το Συνέδριο και «στο Συνέδριο θα κριθεί και η πολιτική πρόταση που θα καταθέσει και η νέα ηγεσία». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «σαφέστατα και οι ευρωεκλογές θα είναι ένα σημαντικό πολιτικό ορόσημο αλλά, προσωπικά, θεωρώ ότι η κοινωνία μας ζητάει λύσεις και απαντήσεις πολύ νωρίτερα» και ότι «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποδεικνύει κάθε μέρα ότι υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και να καταθέτει προτάσεις όπως είπα και πριν». «Πρέπει να επιταχύνουμε γιατί η κοινωνία δεν θα μας περιμένει», τόνισε.