Στον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, βρέθηκε λίγο μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, και το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με αφορμή την ημέρα των μεγάλων προσφορών, την Black Friday.

«Είμαστε εδώ με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα κάνουμε τη βόλτα μας την καθιερωμένη στην αγορά, θα ελέγξουμε και θα τσεκάρουμε αν είναι σωστά αποτυπωμένες οι εκπτώσεις», είπε ο Κώστας Σκρέκας.
skrekas_ermoy4040686-001
skrekas_ermoy4040687-002
skrekas_ermoy4040688-003
skrekas_ermoy4040690-005

«Φαίνεται ότι τα καταστήματα έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αποτυπώνονται και να φαίνονται οι εκπτώσεις στις βιτρίνες και στα προϊόντα τα οποία πωλούν. Εμείς ως αρμόδιο υπουργείο με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς έχουμε προχωρήσει σε τιμοληψίες χιλιάδων προϊόντων όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι από σήμερα και μετά τα προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πραγματικά προσφέρονται σε πραγματικές εκπτώσεις. Νομίζω ότι το εμπόριο τηρεί τον νόμο απαρέγκλιτα και σίγουρα οι καταναλωτές θα έχουν ευκαιρία να αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές», πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας.

*Διαβάστε εδώ: Black Friday 2023: Σήμερα η "Μαύρη Παρασκευή" με τις μεγάλες προσφορές - Συμβουλές για έξυπνες και ασφαλείς αγορές

Έως και 50% φτάνουν οι εκπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις το ξεπερνούν, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ακόμη, έκανε λόγο για «υγιή επιχειρηματικότητα, καλές βιτρίνες, γεμάτα ράφια και πολύ καλές τιμές και πάνω απ' όλα το χαμόγελο των εργαζομένων που δίνουν τη μεγάλη απάντηση σε αυτή τη συζήτηση που έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα περί αισχροκέρδειας, φοροδιαφυγής και μη αληθινών εκπτώσεων. Οι καταναλωτές είναι κοντά μας και είναι αυτοί που μας κρίνουν αυστηρά και χαίρομαι γιατί σήμερα θα μπορέσουν να αποκτήσουν αυτά που θέλουν σε πολύ καλές τιμές. Χαίρομαι γιατί έχουμε δίπλα μας τον υπουργό Ανάπτυξης και είναι κοντά μας για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα».