Με γενναίες προσφορές και στόχο ο τζίρος να αγγίξει τα 6 δισ. ευρώ ξεκίνησαν οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις.

Οι μειώσεις τιμών αγγίζουν το 50% στην αγορά ένδυσης-υπόδησης και καλλυντικών, ενώ μικρότερες εκπτώσεις προσφέρονται σε ηλεκτρικά είδη και οικιακό εξοπλισμό.

Διαβάστε ακόμα: Χειμερινές εκπτώσεις - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Όπως προβλέπει η αγορά, τα ποσοστά θα αυξάνονται όσο προχωρά η περίοδος έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, ενώ στον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης μπορεί να φτάσουν και το 70%, καθώς οι έμποροι θέλουν να ξεστοκάρουν τα χειμωνιάτικα που δεν έχουν ακόμη φύγει από τα ράφια, αφού ο χειμώνας ήρθε πολύ αργά φέτος.

Η τουριστική κίνηση, που παραμένει υψηλή, δίνει ελπίδα στον εμπορικό κόσμο για αυξημένη κινητικότητα και στα καταστήματα, αφού έχει διαπιστωθεί και από έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ ότι μέρος των διαθέσιμων χρημάτων τους πηγαίνει στα εμπορικά καταστήματα (σουβενίρ, παραδοσιακά είδη, δώρα και ενδύματα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών).

Διαβάστε ακόμα: Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εκπτώσεις 50-60% σε ένδυση και υπόδηση θα φέρει η καθυστέρηση του χειμώνα


Χειμερινές εκπτώσεις: Αυτοψία Σκρέκα

Το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισκέφθηκε τα καταστήματα της Ερμού, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κ. Σκρέκας συνομίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές και αναφέρθηκε στον αυξημένο τζίρο που κατέγραψε η αγορά την εορταστική περίοδο (εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 4 δισ. ευρώ), ενώ τόνισε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα συνεχίσουν τους αυστηρούς ελέγχους και όσοι παραβιάζουν τον νόμο για αθέμιτη κερδοφορία και παραπλανητικές εκπτώσεις θα πληρώνουν βαρύ πρόστιμο.

«Η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά για τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Βεβαίως, η αγορά δείχνει να έχει συμμορφωθεί και προσαρμοστεί στο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά σε όποιον δεν τηρεί τον νόμο θα του επιβληθεί πρόστιμο. Στο υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζουμε μεταρρύθμιση, ώστε να δούμε τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά να αποκλιμακώνονται. Θα εφαρμόσουμε μια δέσμη μέτρων που θα κάνει απαγορευτικό για κάποιον να προχωρήσει σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διορθώνουμε τις στρεβλές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων, τα οποία θα αποτυπωθούν όπως πάντα στη μεγάλη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, θα είναι ανάλογα των προσδοκιών του εμπορικού κόσμου, συνεχίζοντας την ανοδική τάση που επέδειξαν κατά την εορταστική περίοδο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, που συνόδευσε τον υπουργό.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»