«Το αντιλαϊκό πρόσημο της πολιτικής σας δεν μπορείτε να το κρύψετε», είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής.

«Πάλι συζητάμε για σχέδια αποκατάστασης. Τι έχει πάει λάθος;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

«Το μάθημα για εσάς γίνεται πάθημα για όλους τους άλλους» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι συνεχίζει στην ίδια πορεία.

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης απαιτεί συναινέσεις - Ξεκινά το επίδομα ενοικίου και συγκατοίκησης στη Θεσσαλία

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «2,5 μήνες μετά τις πλημμύρες χιλιάδες οικογένειες παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους», ενώ αναφέρθηκε και στους αγρότες και την αγωνία τους για τις περιουσίες τους.



«Η αποκατάσταση των σχολείων προχωρά πολύ αργά με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να κάνουν μάθημα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Τεράστιες εκτάσεις, περίπου 150.000 στρέμματα παραμένουν κάτω από τα νερά ακόμα και σήμερα», ανέφερε στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς, κύριοι της κυβέρνησης, σας κρίνουμε για το πώς αντιμετωπίζετε τις πραγματικές ανάγκες των πλημμυροπαθών», υπογράμμισε.

«Έλεος, σας βαρεθήκαμε. Κάθε φορά το ίδιο γνωστό τροπάριο και οι ίδιες δικαιολογίες» κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.