Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies». Ως η μόνη γυναίκα αρχηγός κόμματος, κάλεσε τον Δ. Κουτσούμπα να ανακαλέσει, σήμερα παραμονή της ημέρας της γυναίκας, αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώμη.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης ο γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής και θέλοντας να απαντήσει στο σκανδιναβικό μοντέλο που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ανέφερε τα εξής: «Για το ανέκδοτο του σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού κι αυτοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν "sugar daddies" για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Τα ξέρετε, αλλά μάλλον πρέπει να βρείτε άλλον "καπιταλιστικό παράδεισο" να αντιγράψετε».

Ήδη τα όσα είπε ο κ. Κουτσούμπας έχουν προκαλέσει την ηχηρή αντίδραση τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.