Να υπάρξει λογική από την πλευρά της Τουρκίας στη συνάντηση της Αθήνας τον Δεκέμβριο ζήτησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συναντίληψη και συμφωνία για τι πρέπει να συζητήσουμε.

Διαβάστε ακόμα: Νέες τουρκικές προκλήσεις: “Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και νησίδες που αμφισβητείται η κυριαρχία τους”

Με αφορμή την συμφωνία που ετοιμάζεται μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, σημείωσε: «Είναι χρήσιμο να υπάρχει η visa των τριών ημερών, πρέπει να ξέρουμε ποιοι θα έχουν τα εχέγγυα που έχουνε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούν οι λαοί, δεν είναι εισβολή».

Ακόμη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει, καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ είπε πως οι Παλαιστίνιοι κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουν κράτος.

Στο αν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε: «Αμφιβάλλω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει σε λίγο ως κόμμα, μπορεί να επιβεβαιωθεί θεωρία που λέει ότι ένα κόμμα επιστρέφει στα ποσοστά που ξεκίνησε».


Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Αβραμόπουλου:


Ερωτηθείς αν είναι το Ανώτατο Συμβούλιο μια καλή στιγμή για να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η συγκυρία ευτυχώς δεν έχει επηρεάσει αυτό που αποφάσισαν οι δύο ηγέτες δηλαδή να ξεκινήσει επιτέλους ένας διάλογος. Νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αρχίσει σίγα-σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι, να υπάρξουν κάποιες διευθετήσεις στις μοναδικές διαφορές που έχουμε και από εκεί και πέρα να ηρεμήσει η περιοχή. Μέσα σε αυτό το τόξο αστάθειας από την Τυνησία μέχρι την Ουκρανία, είναι το Μεσανατολικό και εμείς είμαστε δίπλα οπότε να ευχηθούμε να πάει καλά, να μην γίνουμε και εμείς μέρος αυτού του γενικότερου προβλήματος και να υπάρξει από την πλευρά της Τουρκίας λογική και σωφροσύνη σε ότι αφορά τη διαχείριση των θεμάτων που έχουν με την Ελλάδα.

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να υπάρξει συναντίληψη και συμφωνία για τι πρέπει να συζητήσουμε διότι αν πάρουμε σαν ατζέντα τι λέει ο ένας και ο άλλος από την άλλη πλευρά δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη.

Ερωτηθείς πως κρίνει την προετοιμασία που γίνεται για τη συμφωνία στο μεταναστευτικό και στη βίζα των 3 ημερών που θα παίρνουν οι Τούρκοι

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Σωστά θα γίνει αυτή η συμφωνία αλλά θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, δεν θα είναι για τον οποιονδήποτε να έρθει, δεν μπορεί δηλαδή να κάνει χρήση ή και εκμετάλλευση αυτής της δυνατότητας κάποιος που δεν έχει τα εχέγγυα για αυτό. Αυτό θα το φροντίζουν οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Έχει και ένα άλλο θετικό αντίκτυπο αυτό αρχίζουν πλέον οι δύο λαοί να γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο διότι αυτοί που θα έρθουν δεν έρχονται εδώ με εχθρικούς σκοπούς. Δεν κάνουν εισβολή, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούν και οι λαοί και κυρίως εκείνοι που δίνουν τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι έρχονται, περνάνε καλά τρεις μέρες και φεύγουν.

Ερωτηθείς αν μπορεί ο Στ. Κασσελάκης να κερδίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι όπως πάνε τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο καιρό αμφιβάλλω αν θα υπάρχει ως κόμμα. Μήπως τελικά επιβεβαιωθεί η θεωρία ότι πάντοτε φτάνεις στα ποσοστά με τα οποία ξεκίνησες; Διότι έχει αποθαρρυνθεί και η κοινωνική βάση αυτού του κόμματος που αναζητά νέους χώρους για να εκφραστεί.Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπορέσει ή δεν θα μπορέσει, ο καθένας μπορεί να έχει τις φιλοδοξίες του και να πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο το θέμα είναι τι λεει ο κόσμος και τι λένε οι ψηφοφόροι.