Για τη συνεννόηση Ελλάδας - Τουρκίας στο μεταναστευτικό, που έχει επιφέρει μείωση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης.

«Τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43% και τον Νοέμβριο η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%», εκτίμησε ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δημήτρης Καιρίδης: Η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική

«Η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική, πρέπει να εξοντωθεί η Χαμάς», επισήμανε ο Δημήτρης Καιρίδης, αναφερόμενος στο Μεσανατολικό.

Τόνισε επίσης ότι η τριχοτόμηση της Ευρώπης στο ζήτημα της Παλαιστίνης δεν είναι αποτελεσματική πολιτική.

*Διαβάστε εδώ: Τάσος Χατζηβασιλείου: Η νηνεμία στο Αιγαίο αποτελεί τη μόνη θετική είδηση στη γειτονιά μας και πρέπει να διαφυλαχθεί

«Έχουμε συνεννοήση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό»

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι «έχουμε συννενόηση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση των ροών και περισσότερο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43%».

Παράλληλα, εκτίμησε πως το Νοέμβριο η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας συνεργάζονται με έναν τροπο που δεν το έκαναν μεχρι χθες και έχουν ελέγξει και τον Έβρο, στο χερσαίο σύνορο και στο Αιγαίο, που είναι επίσης δύσκολο.

«Η προσπάθεια μας είναι να διαφυλάξουμε την ελληνοτουρκική προσέγγιση, καθώς είμαστε καθοδόν για το συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου», κατέληξε ο Δημήτρης Καιρίδης.