«Βαριά» λόγια για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφραστεί δημόσια κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης η Θεοδώρα Τζάκρη, κάνοντας λόγο για «σχέδιο αποδόμησης», για «προειλημμένες αποφάσεις» και την πρόθεσή τους «να κάνουν το κόμμα ''καλοκαιρινό''».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυθόρμητο»

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για «συστημικό σχέδιο μεμονωμένων αγωνιστών», κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις Δρίτσα στο ίδιο κανάλι: «Είναι κρίμα που ο συνονόματος Θοδωρής Δρίτσας έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη 16χρονη βουλευτική και υπουργική θητεία και επέλεξε το γκροτέσκο πολιτικό φινάλε για τον ίδιο».

«Το "να φύγει ο πρόεδρος" έχει να ειπωθεί από το 1975 στο ΠΑΣΟΚ, όταν έφυγε η Δημοκρατική Άμυνα», πρόσθεσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Κατά την ίδια, «τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυθόρμητο. Ήθελε (σ.σ. ο Θοδωρής Δρίτσας) να φέρει στο τραπέζι την εσωστρέφεια και την κρεβατομουρμούρα».

«Υπάρχει μια προειλημμένη απόφαση να το κάνουν "καλοκαιρινό" το κόμμα», επέμεινε η Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν άνθρωποι που τους στήριξαν (σ.σ. τους διαφωνούντες) και δεν συμμερίζονται την άποψη περί κατεδάφισης της Κουμουνδούρου και του κόμματος».

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για «συγκεκριμένες φωνές που απηχούν τη φωνή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης για ευρύτερο σχέδιο, το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι υλοποιείται με στρατηγικά βήματα, αλλά οι προειλημμένες στρατηγικές αποφάσεις είναι ορατές».

Θεοδώρα Τζάκρη: «Εμείς θέλουμε να βγάλουμε την εικόνα συντεταγμένου κόμματος και όχι ενός κόμματος-τσίρκο»

Σχετικά με το αν υπάρχει δυνατότητα να συνυπάρξουν όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη απάντησε ότι «είναι ασύμπτωτοι οι στόχοι με τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν διάλυση και με τα ερείπια να δημιουργήσουν τη δική τους γωνία της αριστερής θαλπωρής».

«Εμείς θέλουμε να βγάλουμε την εικόνα συντεταγμένου κόμματος και όχι ενός κόμματος-τσίρκο. Με αυτόν τον αλληλοσπαραγμό είναι αυτή εικόνα κόμματος εξουσίας;», αναρωτήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη, σύμφωνα με την οποία «ο κ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή μόνο ενωτικός είναι. Τους έδωσε θέσεις εξουσίας και δεν τις δέχτηκαν. Τους έτεινε χείρα φιλίας και την αρνούνται. Πριν μαρτυρήσει ο κ. Κασσελάκης, μαρτύρησε και ο κ. Τσίπρας, που πέρασε δύσκολες στιγμές».

Ερωτηθείσα για τις διαγραφές ανέφερε: «Πρέπει να προχωρήσουν, και χωρίς δισταγμό, γιατί αυτό που επιδιώκεται είναι μια συστημική προσπάθεια, που νομίζω ότι αυτές οι φωνές των αγανακτισμένων αγωνιστών όσο πάμε προς την Κεντρική Επιτροπή θα πληθαίνουν. Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αποδόμησης, που υλοποιείται με μικρά, στρατηγικά βήματα».

«Θα είναι λάθος να μη γίνουν διαγραφές», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη

«Θα είναι λάθος να μη γίνουν διαγραφές. Θεωρώ ότι το να σταθεί ο Στέφανος Κασσελάκης δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση "γαία πυρί μιχθήτω" θα είναι πολιτική αυτοκτονία. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η φθοροποιός περίοδος, γιατί ισοδυναμεί με αυτοκτονικό ιδεασμό», τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Εδώ υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και σχέδιο που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια όλου του πανελληνίου. Δεν ξέρω πώς μπορεί ο κ Κασσελάκης να το αποσοβήσει, αν και το έκανε με γενναίο και γαλαντόμο τρόπο», σημείωσε ακόμα.

Αφού υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «πριν από κάποιους μήνες με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας διαγράφηκαν στελέχη που ήταν υποψήφια με άλλα ψηφοδέλτια», στη συνέχεια χαρακτήρισε «υποκριτική» τη «μερική ευαισθησία με τη διαδικασία. Αποδεικνύεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο ταχύτητες στελεχών, οι πατρίκιοι και οι πληβειοί».

Διαβάστε ακόμα: Δημοσκόπηση Pulse: Πολιτική κυριαρχία της ΝΔ με 21,5 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 58% κρίνει αρνητικά τον Κασσελάκη

Με αφορμή, τέλος, τη δημοσκόπηση της Pulse, η Θεοδώρα Τζάκη είπε: «Αποτυπώνει την εικόνα του τελευταίου μήνα στο κόμμα. Δεν υπήρξε ούτε ώρα χάριτος», αποδίδοντας την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτούς που επιφύλαξαν την εσωστρέφεια». «Μια εικόνα αλλησπαραγμού βοηθάει μια εικόνα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει; Ο πρόεδρος είναι μακράς πνοής. Το αν τηρεί τις υποσχέσεις θα φανεί στις επόμενες εθνικές ελογές. Κανείς δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν για να βάλει ορόσημα το συνέδριο, τις ευρωεκλογές κ.τ.λ».