Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα.

Από την Επιτροπή Δεοντολογίας δεν λήφθηκε καμία απόφαση σχετικά με τις διαγραφές. Θα ζητηθεί η γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία -Στέφανος Τζουμάκας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκςο Φίλης και Δημήτρης Βίτσας- είχαν με δηλώσεις τους αμφισβητήσει τη νέα ηγεσία του κόμματος, με αποτέλεσμα ο κ. Κασσελάκης να χρησιμοποιήσει μια ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα των υπό διαγραφή στελεχών θα τεθεί και στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή του Νοεμβρίου, έτσι κι αλλιώς, από τη στιγμή που είναι μέλη της. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει πως η στάση της θα είναι δεσμευτική για τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Αντώνης Κοτσακάς.

Στη σημερινή συνεδρίαση ορίστηκαν οι τέσσερις τριμελείς ομάδες, καθεμία από τις οποίες θα εξετάσει την υπόθεση ενός και μόνο από τα τέσσερα στελέχη. Θα μελετήσουν το υλικό που υπάρχει, ενώ θα κληθούν και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Εν συνεχεία θα γίνουν οι τέσσερις εισηγήσεις από τις αντίστοιχες τριμελείς επιτροπές προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα προχωρήσει, ανάλογα με τη κάθε εισήγηση, τη διαδικασία.