Tις πολιτικές εξελίξεις σε εγχώριο επίπεδο σχολίασαν στο Mega ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής γραφείου τύπου ΝΔ, η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Θ. Τζάκρη: «Βλέπω τα σύννεφα που σιγά – σιγά μαζεύονται»

Η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ αρχικά ερωτήθηκε για τις εσωκομματικές αναταραχές του κόμματός της κι αν προβλέπει διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


«Η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ανεπιθύμητη εξέλιξη, ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι δεν βλέπω τα σύννεφα που σιγά – σιγά μαζεύονται. Η ελπίδα του κόσμου μας είναι ότι έστω και την τελευταία στιγμή όσοι αμφισβητούν την εκλογή του νέου μας προέδρου θα σοβαρευτούν. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος όλων αυτών των φραστικών εντάσεων, κάποιοι δεν μπορούν να δεχθούν την ετυμηγορία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό κάνει πολύ κακή εντύπωση. Συμμετείχαν πριν από λίγες μέρες 150 χιλιάδες – πλέον – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  και τώρα κάποιοι αμφισβητούν αυτό το αποτέλεσμα και θέλουν να το αλλάξουν».

Σχετικά με την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ η κα Τζάκρη ανέφερε: «Το ερώτημα είναι ένα: συμμερίζονται τα λεγόμενα του κ. Τζουμάκα;».

Ν. Ρωμανός: «Η αντιπολίτευση προσπαθεί να ”χτίσει” fake news»

Από την άλλη, ο Νίκος Ρωμανός κλήθηκε να μιλήσει για τα μηνύματα που άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εσωτερικό της ΝΔ μέσα στην εβδομάδα μέσα από συνέντευξη του.

«Αυτό που λέει σταθερά ο πρωθυπουργός είναι ότι πρέπει να εστιάζουμε στην δουλειά μας, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο όταν έχεις μία αντιπολίτευση που εργαλειοποιεί τα πάντα και προσπαθεί να ”χτίσει” fake news πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφραζόμαστε».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ο διευθυντής γραφείου τύπου της ΝΔ: «Δυστυχώς, αυτό το οποίο βλέπουμε – και το βλέπουμε από τις απανωτές παρεμβάσεις του κ. Κασσελάκη –  είναι ότι η βασική γραμμή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ”πολακισμός” και η έλλειψη οποιαδήποτε πρότασης».

Μ. Χριστοδουλάκης: «Ο στόχος μας δεν είναι να γίνουμε δεύτερο κόμμα, αλλά η κυβέρνηση»

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κατόπιν των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Η μεγάλη εικόνα έδειξε ότι και στην κάλπη της αυτοδιοίκησης το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τα θετικά του βήματα για την περαιτέρω ενίσχυση των συσχετισμών του. Εμείς θέλουμε να συζητάμε για τον κόσμο που είναι εκεί έξω κι έχει αγωνίες για την καθημερινότητά του.

Στην συνέχεια ο κ. Χριστοδουλάκης σχολίασε το σενάριο της ανάδυσης μία σύμπλευσης της κεντροαριστεράς.

«Η οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασίες δεν μπορεί απλώς να αθροίζει αυθαίρετα κι ασαφώς εκλογικά νούμερα, γιατί δεν λειτουργεί έτσι ούτε η δημοκρατία ούτε η κοινωνία. Ο στόχος μας δεν είναι να γίνουμε δεύτερο κόμμα, ο στόχος μας είναι προοπτικά να εφαρμόσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας, να γίνουμε κυβέρνηση. Πολλές φορές η αναζήτηση συγκλήσεων είναι θετική και θεμιτή, εκεί που υπάρχει πραγματικό πεδίο κοινωνικών διεργασιών, δηλαδή στην βάση της κοινωνίας». 

Από την μεριά της η Θεοδώρα Τζάκρη για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε: «Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό μιλάμε για αυτή την περιβόητη συνεργασία από τα κάτω, δηλαδή στην κοινωνία των πολιτών».