Στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Χάρης Δούκας έκανε την έκπληξη και, παρότι ήταν 27 μονάδες πίσω από τον Κώστα Μπακογιάννη στην προηγούμενη αναμέτρηση, κατάφερε να κερδίσει τον Δήμο Αθηναίων.

Για αυτή τη μεγάλη νίκη ο Χάρης Δούκας δούλεψε για δυόμιση μήνες σε ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς μαζί με το επιτελείο του. Μάλιστα, οι «άνθρωποι» του νέου Δημάρχου Αθηναίων είναι νέοι, ηλικίας 20 με 45 ετών.

Χάρης Δούκας: Το επιτελείο του νέου δημάρχου Αθηνών

Ειδικότερα, το ηλικιακό εύρος των ανθρώπων του επιτελείου του Χάρη Δούκα εκκινεί από τα 20-25 έως περίπου τα 40-45 έτη, και είναι οι ακόλουθοι:

Κώστας Πανδής, η σκιά του νέου δημάρχου που τον συνόδευσε σε κάθε του βήμα

Προέρχεται από την Ανανεωτική Αριστερά και ανήκει σε εκείνους που παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τη φυγή στελεχών της ΔΗΜΑΡ

  • Λάζαρος Καραούλης, διευθυντής καμπάνιας

Ο διευθυντής του γραφείου του Χάρη Δούκα, ο νομικός εκπρόσωπος της παράταξης «Αθήνα Τώρα», υπεύθυνος για το site και την εν γένει διαδικτυακή εικόνα.

  • Ανδριάνα Μαγγανιά, δημοσιογράφος, επικεφαλής γραφείου Τύπου

Έχει θητεύσει στην ΕΡΤ, έχει κάνει διεθνές ρεπορτάζ και αποστολές, όπως στην Ουκρανία. Ανέλαβε να κάνει το απαραίτητο δίκτυο με δημοσιογράφους, εκπροσώπησε τον Χάρη Δούκα στις διαπραγματεύσεις που έγιναν για τους όρους του debate στην ΕΡΤ με τον Κ. Μπακογιάννη, μετέφερε την εμπειρία της στο τηλεοπτικό του στήσιμο και τον συνόδευσε στο ραδιομέγαρο.

Διαβάστε ακόμα: Χάρης Δούκας: Ποιος είναι ο 43χρονος νέος δήμαρχος Αθηναίων - Πρότυπό του ο Δημήτρης Μπέης

  • Νίκος Κοψιδάς, επικοινωνιολόγος

Στέλεχος της αγοράς επικοινωνίας, έχει περάσει από πολλές διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες του διαφημιστικού κλάδου.

  • Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, σύμβουλος επικοινωνίας στα σχετικά ζητήματα της καμπάνιας και προβολής του Χάρη Δούκα.
  • Γιώργος Στάμτσης, υπεύθυνος σύνταξης προγράμματος του Χάρη Δούκα

Ως διδάκτωρ ηλεκτρολόγος μηχανικός διαθέτει εξαιρετικά αναλυτικό μυαλό, ενώ είχε βοήθεια από ομάδα τεχνοκρατών από τα πανεπιστήμια που γνώριζε ο Χάρης Δούκας.

  • Βασίλης Μπόκος, σύνταξη προγράμματος, νομικά θέματα

Είναι δικηγόρος, Μ.Α. Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών και συνέβαλε στην εκπόνηση του προγράμματος ως προς το νομικό του κομμάτι. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Θράκης, Μονάχου και Αθηνών με μεταπτυχιακό «Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών» και τίτλο Διπλωματικής Εργασίας «Η Αρχή της Ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στις πολιτικές της Ε.Ε. (Integration Principle)».

Διαβάστε ακόμα: Χάρης Δούκας: Αυτοί είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν - Ποια είναι η νεαρή δικηγόρος, κόρη πρώην δημάρχου, που βγήκε πρώτη σε σταυρούς

  • Έφη Στεφοπούλου, τεκμηρίωση, ειδίκευση σε θέματα δημόσιας διοίκησης

Πολύπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, απαραίτητη στην ανάλυση, την τεκμηρίωση και την εξειδίκευση στο γνωστικό της αντικείμενο, τα πολυδαίδαλα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης.

  • Ιωάννα Μπάλα, εθελόντρια στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας

Υπάγεται στην ομάδα νέων εθελοντών intepreuneurs  που συμπαρατάχθηκε από το καλοκαίρι στο πλευρό του Χάρη Δούκα. Η ομάδα ξεκίνησε να τρέχει την καμπάνια στα social media (tik tok, facebook κ.λπ.) βοηθώντας πολύ στην αναγνωρισιμότητά του.