Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Αθηνών, Χάρη Δούκα, και του νέου Δημοτικού Συμβούλιο, η οποία ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παράδοση - παραλαβή από τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η τελετή ξεκίνησε στις 11:00 π.μ., την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, περιλαμβάνοντας θρησκευτικούς και πολιτικούς όρκους, με τη συμμετοχή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Αναπληρωτή Υπουργού  Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, ενώπιον επίσημων προσκεκλημένων και πλήθος κόσμου. 

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Συγκεντρωθήκαμε εδώ σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας για να σηματοδοτήσουμε τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη και Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική. Όπως την ονειρευόμαστε. Όπως είναι οι προσδοκίες των Αθηναίων. Είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ότι η ζωή στην Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τα εμπόδια δεν μας πτοούν, οι δυσκολίες  μπορούν να ξεπεραστούν με την κοινή προσπάθεια. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις. Επιλέξαμε τη γειτονιά αυτή για το συμβολισμό ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές, εκεί που γράφεται καθημερινά η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων».

Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι για να αλλάξει σελίδα η Αθήνα, υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις: «Πρώτον, όλες οι δράσεις πρέπει να συντείνουν σε μια καθαρότερη περιβαλλοντικά πόλη. Αυτό σημαίνει γενναίες ενεργειακές παρεμβάσεις, σημαίνει σημαντική αύξηση του πρασίνου. Δεύτερον, θέλουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου, που θα τον καθιστά πιο αποτελεσματικό. Ήδη δώσαμε το πρώτο δείγμα γραφής, αναθέτοντας και στους 26 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας (είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι), συγκεκριμένη ατζέντα αρμοδιοτήτων. Τρίτον, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή: καμία απόφαση ερήμην του. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται μετά από δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες».



Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας

orkomosia_douka_athina__1_
orkomosia_douka_athina__2_
orkomosia_douka_athina__3_
orkomosia_douka_athina__4_
orkomosia_douka_athina__5_
orkomosia_douka_athina__6_



Φωτογραφίες: Intime / Eurokinissi