Μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αισθάνεται κυρίαρχη της πολιτικής πραγματικότητας καθώς κέρδισε 8 στις 13 περιφέρειες. Ένα από τα στοιχήματα όμως που δεν κατάφερε να κερδίσει η Πειραιώς ήταν αυτό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με τον Χρήστο Μέτιο.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης με την «Περιφερειακή Σύνθεση» έκανε την ανατροπή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κέρδισε τη μάχη στην ακριτική Περιφέρεια συγκεντρώνοντας 50,91% των εγκύρων ψηφοδελτίων έναντι 49,09% του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με την «Περιφερειακή Αναγέννηση» που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πώς ο Πτωχός πήρε το ντέρμπι της Πελοποννήσου από τον Τατούλη

Η θητεία του Χρήστου Μέτιου κρίθηκε αρνητικά από τους πολίτες και δεν του έδωσαν εντολή για μια νέα περιφερειακή θητεία. Στην ακριτική Περιφέρεια και στην απόφαση του εκλογικού σώματος βάρυνε και η όχι επιτυχημένη διαχείριση της περιφερειακής Αρχής στις καταστροφικές πυρκαγιές του Έβρου το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Κυρίαρχη η ΝΔ, αλλά "λαβωμένη" - Κέρδισε 8 από τις 13 Περιφέρειες - Πλειοψηφούν οι κεντροδεξιοί δήμαρχοι

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Συγχαρητήρια Μέτιου σε Τοψίδη

Με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ο κ. Τοψίδης δήλωσε: «Νίκησαν οι πολίτες της περιφέρειας και η Περιφέρειά μας. Μόλις μου τηλεφώνησε και με συνεχάρη ο περιφερειάρχης και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων».

«Από αύριο θα έχουμε ένα γραφείο στην Περιφέρεια για να δουλέψουμε. Από αύριο θα είμαι περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες, και για όσους μας ψήφισαν και για όσους δεν μας ψήφισαν. Δεν χωράνε διακρίσεις και κόμματα, τα προβλήματα του τόπου είναι το κόμμα μας. Θα δουλέψουμε για εσάς, η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή και το τηλέφωνό μου, και καθημερινά θα είμαστε σε διαβούλευση. Ο τόπος αυτός θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι», κατέληξε ο κ. Τοψίδης.