Στη μάχη του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών εισήλθαν ήδη σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μεταβαίνει χθες στη Μυτιλήνη, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου ο «γαλάζιος» υποψήφιος και πρώην υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής έκοψε το νήμα έναντι του νυν περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, ωστόσο δεν κατόρθωσε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Επαναβεβαίωση πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ - Νέες περιοδείες Μητσοτάκη σε Περιφέρειες

Για σημαντική επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές μιλούν στο Μαξίμου

Η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πως όλος ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, και δη στις έξι περιφέρειες και στους τρεις μεγάλους δήμους (Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Πάτρα) όπου δεν υπήρξε νικητής.

Στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» μιλούν για σημαντική εκλογική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, δεδομένων και των ως έναν βαθμό δυσμενών πολιτικών -και όχι μόνο- συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί το τελευταίο δίμηνο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με φόντο την προβληματική σε ορισμένες περιπτώσεις και φάσεις διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων και των επιπτώσεων αυτών, είτε επρόκειτο για μεγάλες πυρκαγιές είτε για το άνευ προηγουμένου πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία.

Οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Μυτιλήνη σηματοδοτεί και την οριστικοποίηση του προγράμματος περιοδειών του ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Απογευματινής», ο πρωθυπουργός στοχεύει μετά την ολοκλήρωση του εμβόλιμου Υπουργικού Συμβουλίου να μεταβεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις διεκδικούμενες περιφέρειες, ώστε να ενισχύσει τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες.

«Στόχος παραμένει το “13 στα 13”», απάντησε ερωτηθείς σχετικώς ο Παύλος Μαρινάκης, μη παραγνωρίζοντας πάντως τις αντικειμενικές δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι στις μάχες της επόμενης Κυριακής. Όπως εξηγούν στενοί συνεργάτες του, πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μεταβεί σε όλες ανεξαιρέτως τις «ανοιχτές» περιφέρειες, καίτοι αυτό πρακτικά μοιάζει αδύνατον βάσει του πρωθυπουργικού προγράμματος. Ισχυρές πιθανότητες έχουν σε κάθε περίπτωση οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου και Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές - Κώστας Αγοραστός: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για δύο μόλις μονάδες δεν βγήκε από την πρώτη Κυριακή

Εξορμήσεις «γαλάζιων» στελεχών


Από χθες πάντως η Πειραιώς έχει καταστρώσει ένα πρώτο πλάνο εξορμήσεων «γαλάζιων» στελεχών στις 6 περιφέρειες που αναζητούν περιφερειάρχη στον β΄ γύρο και, βάσει του συγκεκριμένου σχεδιασμού υπουργοί θα μεταβούν σε κάθε νομό από τις προαναφερθείσες έξι περιφέρειες και βουλευτές σε κάθε δήμο από αυτές.

Στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» δεν παραγνωρίζουν την πραγματικότητα ότι από τις έξι διεκδικούμενες περιφέρειες στις πέντε ο περιφερειακός θώκος κρίνεται ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ και στον «αντάρτη» προερχόμενο από το ίδιο κόμμα και μόνο σε μία, στη Θεσσαλία, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός έχει απέναντί του τον Δημήτρη Κουρέτα, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, που στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές: Γαλάζια κυριαρχία με καθαρή νίκη της ΝΔ και νέα πτώση ΣΥΡΙΖΑ - Τα έξι “στοιχήματα” του β΄ γύρου

Με πληροφορίες από την «Απογευματινή»