«Στοπ» στα σενάρια για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τη συζήτηση που άναψε στον απόηχο της δήλωσης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν επισκέφτηκε το εκλογικό περίπτερο του Χάρη Δούκα,  λίγο μετά την οριστικοποίηση της νίκης του. 

Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού που άναψε φωτιές
 

«Όταν ενώνονται οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες και όραμα, μπορεί να γίνει ανατροπή. Είναι ένα μήνυμα που θα αντηχήσει σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη νίκη, μια νέα αρχή, ένα μεγάλο μήνυμα για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι περί συγχώνευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ έκανε ευθέως λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ σε σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων αναφέρθηκε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είναι λογικό, αυτή η δήλωση Παπανδρέου ερμηνεύτηκε από τα στελέχη στον χώρο της Κεντροαριστεράς ως «κλείσιμο ματιού» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ήθελαν να ρίξουν τους τόνους, λέγοντας πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τα όσα σταθερά λέει για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Τι λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

«Σήμερα είναι μια ημέρα προσωπικής ήττας του κ. Μητσοτάκη και του συστήματος εξουσίας του Μαξίμου. Οποιαδήποτε άλλη σεναριολογία νοθεύει τη μεγάλη νίκη, που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ», αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στον απόηχο του β' γύρου των χθεσινών εκλογών και δράττουν -ως φαίνεται- την ευκαιρία να κλείσουν την «πόρτα» σε σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιπολίτευση.

«Εμείς είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε νικηφόρα τη Νέα Δημοκρατία και όχι να της πετάμε σωσίβιο σε κάθε δύσκολη στιγμή», είναι η χαρακτηριστική αναφορά των ίδιων πηγών, η οποία καταλήγει:

«Θα εκφράσουμε τις αγωνίες του προοδευτικού κόσμου, γι’ αυτό καλούμε κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη να αγωνιστούμε μαζί για να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Η χθεσινή νίκη απέδειξε ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε...».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει:

- Εξαρχής είχαμε προτεραιότητα τις προγραμματικές συνεργασίες από τα κάτω και την αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη.

- Νέα πρόσωπα με επάρκεια και καθαρό προοδευτικό λόγο είναι αυτά που απέδειξαν ότι μπορούν να γυρίσουν σελίδα για την πατρίδα μας.

- Αυτή η στρατηγική μας ήταν νικηφόρα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχιστεί.