Οι εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής αποτελούν εδώ και αρκετό καιρό ένα από τα πρώτα θέματα της επικαιρότητας, με το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου να είναι έντονο αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι έξι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στις εκλογές αντιπροσωπεύουν κάθε τάση και ιδεολογική αναφορά εντός των τειχών της «Δημοκρατικής Παράταξης». Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής εντείνεται όσο πλησιάζουν οι μέρες για τη «μάχη» της 5ης Δεκεμβρίου, στην προσπάθεια να δώσουν το δικό τους, δυναμικό παρόν στις διεργασίες.

Αρκετοί νέοι του χώρου, μιλούν στα parapolitika.gr και στον Μάνο Ανθουλάκη και αναφέρουν τους λόγους που αποφασίζουν να συνδράμουν και να τεθούν στο πλευρό του υποψηφίου της επιλογής τους, στέλνοντας ένα «φρέσκο μήνυμα» για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές, όπου και ευελπιστούν η νεολαία να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί εντός του Κεντροαριστερού χώρου αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Αναλυτικά, οι γνώμες των στελεχών νεολαίας:

Αναστασίου Βάσια



Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ και θέλω το κόμμα μας πρωταγωνιστή εντός του πολιτικού γίγνεσθαι ως το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα – ΠΑΣΟΚ 2.0.

Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί μπορώ να ταυτιστώ μαζί του, καθώς είναι αυτοδημιούργητος και έχει ονοματεπώνυμο και επάγγελμα.

Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί έχει τις πολιτικές προτάσεις που απαιτούν οι προκλήσεις της εποχής, μεταξύ των οποίων και η κλιματική αλλαγή, η οποία αφορά πρωτίστως την γενιά μου.

Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί απαιτώ μια πολιτική που δεν βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις αλλά στην αξία των βιογραφικών. Μια πολιτική χωρίς παλαιοκομματικούς μηχανισμούς που ανήκει σε όλους μας και δεν είναι «προνόμιο» συγκεκριμένων οικογενειών.

Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο γιατί έχει ψυχή και όραμα. Και τα ανωτέρω αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανασύσταση του χώρου μας.

Η Βάσια Αναστασίου είναι αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Δικηγόρος - Δημοσιογράφος

Kαλογερόπουλος Στράτος




Στις 5 Δεκεμβρίου στηρίζω Νίκο Ανδρουλάκη,

Γιατί αποτελεί την επιλογή ανανέωσης και προοπτικής του Κινήματος,

Γιατί μπορεί να εγγυηθεί την συσπείρωση και ενότητα της Παράταξης,

Γιατί μπορεί να δώσει στη σοσιαλδημοκρατία, ρόλο πρωταγωνιστή στην ελληνική κοινωνία,

Γιατί μπορεί να εκφράσει τον απλό, εργαζόμενο λαό και να καταλάβει τα προβλήματά του,

Γιατί έχει δώσει μάχες στα δύσκολα και δεν του έχει χαριστεί τίποτα,

Γιατί στο δρόμο της πολιτικής του πορείας ξεκίνησε όπως όλοι εμείς, από την ΠΑΣΠ,

Γιατί είναι ένας από εμάς.

Στις 5 Δεκεμβρίου θα είμαστε ΜΑΖΙ για όλα αυτά. Για όλα αυτά που μπορούν να δώσουν τις λύσεις, που ψάχνει κάθε προοδευτικός πολίτης της χώρας μας. Για όλα αυτά που θα πραγματώσουν το όραμά μας για την πατρίδα. Για το κοινωνικό κράτος, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή. Τώρα είναι η ώρα της Νέας Γενιάς. Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής μας αντεπίθεσης.

Για να μη χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία, στις 5 Δεκεμβρίου θα είμαι με το Νίκο Ανδρουλάκη.

O Στράτος Καλογερόπουλος είναι γραμματέας της ΠΑΣΠ Παντείου

Κλαπαδάκης Μίλτος




Στις 5 του Δεκέμβρη ψηφίζουμε για να κάνουμε πάλι μεγάλη και ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη !

Στις 5 του Δεκέμβρη ψηφίζουμε για να σηκώσουμε τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και πάλι ψηλά !

Γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με μίζερα, μονοψήφια ποσοστά και ένα κόμμα-τσόντα στις ορέξεις του κολοβού δικομματισμού.

Όχι για λόγους ιστορικής δικαίωσης ή ρεβανσισμού αλλά γιατί με το ΠΑΣΟΚ δυνατό και ισχυρό άλλαξε η Ελλάδα και μεγαλούργησαν οι Έλληνες...

Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των εξελίξεων !

Επιστρέφουμε όχι στο ΠΑΣΟΚ αλλά με το ΠΑΣΟΚ του 2030...

Υπερήφανοι για την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, υπερήφανοι για τις διαχρονικές αρχές και αξίες του Κινήματός μας....υπερήφανοι για την προσφορά του στη χώρα μας....

Στις 5 του Δεκέμβρη ψηφίζουμε για ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό, για ένα κόμμα με ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό αποτύπωμα και συνάμα γνήσια πατριωτικό.

Στις 5 του Δεκέμβρη επιστρέφουμε στην πολιτική με ηγεσία ισχυρή που θα διακρίνεται για την πολιτική της επάρκεια, τη διαχειριστική της ικανότητα κα την τεχνοκρατική της γνώση.

Στις 5 του Δεκέμβρη επιλέγουμε τον Ανδρέα Λοβέρδο!

Ο Μίλτος Κλαπαδάκης είναι Δικηγόρος Πειραιώς, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πειραιά

Koτζανάκη Κασσάνδρα



Μαζί με τον Παύλο Χρηστίδη

Μαζί με μια ομάδα νέα με φρέσκες ιδέες κουβαλώντας

Μαζί την μεγάλη παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ

Μαζί με μια ομάδα που απέδειξε ότι δουλεύει χωρίς λαϊκισμό και πολιτικά παιχνίδια

Μαζί με μια ομάδα που άσκησε εποικοδομητική αντιπολίτευση με άμεσες υπεύθυνες προτάσεις για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και άδικα αμφισβητήθηκε.

Μαζί με την αδικημένη γενιά που βγαίνει μπροστά να διεκδικήσει το μέλλον.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αναλάβουν οι νέοι να απελευθερωθούν από τα λάθη του παρελθόντος και να διεκδικήσουν το μέλλον.

Γιατί αν δεν αν δεν βγουν οι νέοι μπροστά να διεκδικήσουν τότε ποιος;

Γιατί αν αυτή η γενιά δεν είναι το μέλλον τότε ποιο;

Η Κασσάνδρα Κοτζανάκη είναι Μέλος της Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Μαντζαβάς Γιώργος



Οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής αποτελούν ίσως το πιο κομβικό σημείο για την ανάκαμψη της προοδευτικής παράταξης άλλα και του τόπου. Σε αυτόν τον αγώνα όσοι προοδευτικοί πολίτες ενηλικιωθήκαμε πολιτικά μεσούσης της κρίσης του 2010 οφείλουμε να μην αρκεστούμε στο « λίγο» της ιστορικής δικαίωσης. Οφείλουμε πλέον να θέσουμε μια ριζοσπαστικά προοδευτική ατζέντα στον δημόσιο διάλογο που βασιζόμενη στην ιστορική μας παρακαταθήκη, θα αποτελέσει την πυξίδα για την αναγέννηση της χώρας και του χώρου.

Τάσσομαι στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου γιατί η ατζέντα του για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας και την διεύρυνση της παραγωγικής βάσης είναι η «προοδευτική πρόταση» για την γενιά μου

Ο Γιώργος Μαντζαβάς είναι Επικεφαλής τομέα Εργασίας του Δικτύου Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Μαραβελάκης Γιώργος



Την 5η Δεκεμβρίου οι πολίτες θα αποφασίσουν τον επόμενο επικεφαλής, αρχηγό, πρόεδρο της παράταξης που σχεδόν μισό αιώνα πριν έδωσε την πραγματική ελπίδα.

Ο νέος Πρόεδρος έχει την ευθηνή της αναγέννησης και να φέρει πίσω στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. τόσο τους ψηφοφόρους που πηγαίνουν στις κάλπες και επέλεξαν άλλες παρατάξεις στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και τα 2,5 εκ. που αποφασίζουν να μην ψηφίσουν καθόλου στις εθνικές εκλογές αλλά είναι ενεργοί πολίτες.

Ο νέος αρχηγός θα πρέπει να δώσει και να έχει:

  • Προοπτική και αναγέννηση της παράταξης του κέντρου για μια κυβέρνηση με πρόγραμμα, θέσεις, προτάσεις και την προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνίας που είναι σε κρίση
  • -Ανιδιοτέλεια και προσφορά για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων χωρίς ανταλλάγματα υπουργικών θέσεων.
  • Υπευθυνότητα και χωρίς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Ως αρχηγός να μπαίνει μπροστά στις προκλήσεις και τις «μάχες» αναλαμβάνοντας την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος.
  • Λόγος με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για το μέλλον. Όταν οι άλλοι υπόσχονται, πρέπει να δεσμευόμαστε και οι δεσμεύσεις μας να είναι εγγύηση ώστε ο πολίτης να νοιώθει σιγουριά για την πορεία της παράταξης και την αναγέννηση της χώρας
  • Ουμανισμός με τον άνθρωπο στο κέντρο των αποφάσεων και όχι τον πολιτευτή, υπουργό κτλ.
  • Σοσιαλδημοκρατία με νόημα στην ιδεολογία, εφαρμογή στην πράξη και όχι μόνο ως ταμπέλα για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και προσωπικής αυτολοκλήρωσης.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά οδηγούν σε ένα πρόσωπο τον Παύλο Γερουλάνο ο οποίος έδωσε Προοπτική, έδειξε Ανιδιοτέλεια με την υποψηφιότητα του ως δήμαρχος Αθηναίων. Υπευθυνότητα και Λόγο όταν παραιτήθηκε από υπουργός πολιτισμού και παραμένοντας ως μαχητής στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. Ουμανισμό και δέσμευση στην Σοσιαλδημοκρατία όταν αποφάσισε να είναι υποψήφιος πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Γιώργος Μαραβελάκης είναι Δημοτικός Σύμβουλος Μυλοποτάμου

Ναούμ Νίκος



Αρχικά, πριν τοποθετηθώ για την στήριξη μου στο πρόσωπο του Γεώργιου Α. Παπανδρέου θα ήθελα να αναφερθώ στην Φώφη Γεννηματά. Όλοι μένουν στις μάχες που έδωσε, εγώ θα μείνω στα χαμόγελα που μοίρασε απλόχερα και σε καταστάσεις δύσκολες ήταν πάντα βράχος. «Άνοιξε» τον δρόμο για νέες πολιτικές με νέες και νέους σε θέσεις ισχύος και δημιούργησε τα εχέγγυα, εκείνα, που θα μας πάνε ένα βήμα παραπέρα με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ήταν πρώτος ο Γ. Παπανδρέου που έθεσε στο τραπέζι θέματα που δεν "πείραζε" κανένας, όπως αυτά της Αξιοκρατίας στο Δημόσιο, της Διαφάνειας σε πολιτικό επίπεδο, της πράσινης ανάπτυξης, καθώς επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επερχόμενη Κλιματική κρίση. Ήταν ο Πρωθυπουργός με πάνω από 100 μεταρρυθμίσεις στο ενεργητικό του σε μόλις 2 χρόνια διακυβέρνησής του. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για τα νέα στελέχη σε συνδυασμό με την εμπειρία του Παπανδρέου να δημιουργήσουμε το νέο όραμα. Αυτό με το οποίο θα κοιτάξουμε μπροστά και θα πορευτούμε στον αξιακό και ηθικό δρόμο που χαράζει η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ο Νίκος Ναούμ είναι υπεύθυνος Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής και Μέλος της Νέας Γενιάς 

Σταματόπουλος Ανδρέας



Η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη προσπαθεί να εκφράσει ένα μέρος των μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής το οποίο αισθάνεται πως οι δυνάμεις και πεποιθήσεις τους βρίσκονται δέσμιες ενός φαύλου κύκλου και αναζητούν την φυγόκεντρο αυτή δύναμη που θα μπορέσει να τις απελευθερώσει.

Ο Παύλος Χρηστίδης, χρόνια τώρα μέσα από την πορεία του έχει καταφέρει να αφουγκράζεται και να συναισθάνεται τα μεσαία λαϊκά στρώματα. Την σημερινή "μεσαία" τάξη που δραστηριοποιείται από τον πρωτογενή μέχρι και τον τριτογενή τομέα.

Την στιγμή που η νέα γενιά αισθάνεται δέσμια στο ίδιο της το μέλλον, ο Παύλος είναι ένας πολιτικός που θέλει να επαναφέρει στην διαδικασία παραγωγής πολιτικής σκέψης όλους όσους σήμερα αγωνίζονται για το αυτονόητο. Την αξιοπρεπή καθημερινότητα, τον μόχθο της δημιουργίας ενός αισιόδοξου μέλλοντος και την μακροπρόθεσμη δημιουργία ενός περιβάλλοντος διαφάνειας και αμέμπτου ηθικής στην λήψη αποφάσεων με σεβασμό πάντα στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Ανδρέας Σταματόπουλος είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Ηλείας και Συντονιστής των PES Αctivists Πύργου

Tαρνάρης Γιάννης



Η ξαφνική απόσυρση και στη συνέχεια ο αδόκητος χαμός της Φώφης Γεννηματά, μοιραία έφεραν τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματός μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς και στο ότι ο τελευταίος εκλεγμένος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 44%, ο Γιώργος Παπανδρέου, έθεσε κι αυτός υποψηφιότητα.

Ζητούμενο επομένως της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας, πέρα από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, είναι η διαμόρφωση μιας σαφούς πολιτικής πρότασης, με «γωνίες και αιχμές», που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα προνόμια των λίγων. Μιας πολιτικής πρότασης που δεν θα μένει στη στείρα συνθηματολογία, δεν θα είναι άχρωμη, άοσμη και άγευστη, αλλά γνήσια προοδευτική και με διάθεση για ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ και τις συντηρητικές αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, συμπυκνώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δεν αποτελεί απλά μια ακόμα εναλλακτική πρόταση για το χώρο, αλλά πολύ περισσότερο έναν αναγκαίο δρόμο για τη χώρα.

Ο Γιάννης Ταρνάρης είναι Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ

Xατζηπαυλίδης Γιώργος



Στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στηρίζω την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πιστεύω ότι η εκλογή του στην ηγεσία εγγυάται την επόμενη μέρα της παράταξης και της χώρας. Στόχος του είναι η ανανέωση που είναι βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή της.

Είναι ένας υποψήφιος ο οποίος, μπορεί να κρατήσει το Κίνημα ενωμένο γιατί εγγυάται την πολιτική αυτονομία της παράταξης.

Γνωρίζει το Κίνημα, σέβεται την ιστορία του και μπορεί να του δώσει ξανά προοπτική.Επίσης είναι μια πολιτική προσωπικότητα της εποχής του και για τον λόγο αυτό μπορεί να εμπνεύσει και να ταυτιστεί με την νέα γενιά. Δεν ζητά να εκλεγεί για να πάει το κόμμα δεξιά ή αριστερά, αλλά για να το πάει μπροστά. Στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη για να μην χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη.

Ο Γιώργος Χατζηπαυλίδης είναι Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής