Με ένα «σπριντ» λίγο πριν από το φωτοφίνις της προεκλογικής περιόδου για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να ρίξει το προσωπικό του πολιτικό βάρος στις υποψηφιότητες που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία, με διακηρυγμένο στόχο την επικράτηση και στις 13 περιφέρειες, αλλά και στους τρεις μεγάλους δήμους.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μάxη τριών ημερών για την τελική ευθεία - Συνεχείς περιοδείες από Μητσοτάκη στις Περιφέρειες

Σε Αλεξανδρούπολη και Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Σήμερα στις 5 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, όπου θα περιοδεύσει μαζί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκ νέου υποψήφιο, Χρήστο Μέτιο. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Λάρισα, όπου θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και επίσης εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται για δύο εκλογικές μάχες απέναντι σε γαλάζιο «αντάρτη» (Χριστόδουλος Τοψίδης) και σε υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Κουρέτας) αντίστοιχα, τις οποίες στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι, παρότι είναι οριακές, τελικά θα κερδηθούν από τον υποψήφιο που έχει το χρίσμα του κόμματος. 

Το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Από την Τρίπολη, όπου χθες το βράδυ συμμετείχε σε εκδήλωση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εκ νέου το πολιτικό στίγμα και το διακύβευμα για την κάλπη της Κυριακής, όπου κρίνονται συνολικά έξι περιφέρειες. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι επόμενοι περιφερειάρχες πρέπει να συμμερίζονται το ίδιο όραμα με την κυβέρνηση ως προς την αναπτυξιακή δυναμική της περιφέρειάς τους», επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Οι περιφερειάρχες, αυτοί που εξελέγησαν ήδη και αυτοί που θα εκλεγούν, θα κληθούν να διαχειριστούν πολύ σημαντικούς πόρους, ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες».

Τόνισε δε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο και να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Να μπορούμε να συνεννοηθούμε για τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης μέρας. Για τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Για την ανάγκη να διαχειριστούμε σωστά τους υδάτινους πόρους έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αγρότες μας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νερό το οποίο χρειάζονται. Για την αναπτυξιακή δυναμική κάθε περιφερειακής ενότητας ξεχωριστά».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί με τον δήμαρχο Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιο, Κώστα Μπακογιάννη, την περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, εκφράζοντας την πεποίθησή του για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής.