Εξακολουθεί να προκαλεί έριδες η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, με την πλευρά του Νίκου Φίλη να παραμένει σταθερή στις απόψεις της για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση, ωστόσο, στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τελικά στα άκρα, καθώς σήμερα με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, Τάκης Κατσαρός, ζητάει πλέον την καθαίρεση του κ. Κασσελάκη από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αποκαλεί «θλιβερή "καρικατούρα" που παριστάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ»!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κατσαρός, στο άρθρο του, επικρίνει τις θέσεις του κ. Κασσελάκη περί επιχειρηματικότητας, τις οποίες ανέπτυξε σε ομιλία του στον ΣΕΒ. Επίσης, καταγγέλλει τόσο την «ανατριχιαστική  τοποθέτησή του υπέρ της "ευγονικής" στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας» όσο και γιατί δεν πήρε ευθέως θέση κατά του Ισραήλ στο θέμα της Γάζας.

Πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ - Ολόκληρο το άρθρο του Τάκη Κατσαρού

Ειδικότερα στο άρθρο του ο κ. Τάκης Κατσαρός αναφέρει:

 «Ως απολογητής και "σημαιοφόρος"  των απόψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την "επιχειρηματικότητα", εμφανίστηκε στη συνέλευση του ΣΕΒ η θλιβερή "καρικατούρα" που παριστάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης. Ειδικά, η θέση για τα stock options των επιχειρήσεων προς τους εργαζόμενους  είναι καθαρή αντιγραφή της ανάλογης θέσης του προέδρου της Ν.Δ., όπως φαίνεται από την εικόνα που επισυνάπτεται. Αποτελεί το ευαγγέλιο της νεοφιλελεύθερης επαγγελίας, προκειμένου να δημιουργηθεί η πλασματική εντύπωση της συνευθύνης εργαζομένων-εργοδοτών και βέβαια για να ανοίξει ένα ακόμη παράθυρο φοροαπαλλαγών και άλλων "διευκολύνσεων" στην περίφημη "υγιή επιχειρηματικότητα".  Ποτέ και πουθενά δεν αποτέλεσε θέση της σύγχρονης Αριστεράς και βέβαια δεν περιλαμβάνεται στο ψηφισμένο από το Συνέδριο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σε αυτή την  εξαγγελία, υπό τον μανδύα της σύγχρονης Αριστεράς, προέβη ο Στ. Κασσελάκης ακριβώς την ημέρα  που το Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, πουλούσε τη συμμετοχή του και  κατέγραφε ζημία 9,9 δισ.ευρώ από τη συμμετοχή του στις αλλεπάλληλες  ανακεφαλαιοποιήσεις της Εurobank, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο νέος του πρόεδρος να πούνε λέξη.

Διαβάστε ακόμη: Συνεργάτης Φίλη: Να αποσυρθεί τώρα ο Κασσελάκης από την κούρσα της διαδοχής

Η καταγέλαστη "κατάργηση της πάλης των τάξεων" του μακαρίτη Λάσκαρη αναγορεύεται σε κεντρική προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.! Η γελοιοποίηση του κόμματος εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μετά την ανατριχιαστική  τοποθέτησή του υπέρ της "ευγονικής" στο ζήτημα της παρένθετης μητέρας,  προχθές είχαμε την ταύτισή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου στο θέμα της Γάζας, με μια μονόπλευρη και κατάπτυστη ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, ο ίδιος εξακολουθεί να λέει ψέματα, να μην απαντά σε ερωτήματα και να αφήνει βαριές σκιές και υπόνοιες για το βιογραφικό του.

Ως εδώ! Η ενεργοποίηση του άρθρου 20 παρ. 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την καθαίρεση του προέδρου από την Κ.Ε. είναι πλέον η μόνη διέξοδος. Τα μέλη της Π.Γ. και της Κ.Ε. που διαφωνούν έχουν ιερή υποχρέωση έναντι του κόμματος και της ιστορίας της Αριστεράς να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία. Εγκριθεί, δεν εγκριθεί από τους υπάρχοντες συσχετισμούς στην Κ.Ε., θα έχουν επιτελέσει το καθήκον τους απέναντι στον κόσμο της  Αριστεράς και στους εαυτούς τους».

Αντιδράσεις και από Βούτση: Να μη μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα του κέντρου της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας

Αντιρρήσεις, πάντως, για τις απόψεις που εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΕΒ εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο Action24, όταν ο παρουσιαστής Γιώργος Κακούσης τον ρώτησε «λέτε πως αυτές οι απόψεις δεν είναι απόψεις ΣΥΡΙΖΑ είναι απόψεις του κ. Κασσελάκη και δεν υπήρχαν στο κυβερνητικό και προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Βούτσης είπε «ναι και σαν τέτοιες παρουσιάστηκαν άλλωστε και χθες. Μερικά ζητήματα όπως η σχέση με την επιχειρηματικότητα ή και το πώς το κράτος βοηθάει την επιχειρηματικότητα ή πώς παρεμβαίνει στην αναπτυξιακή διαδικασία ή πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι, είναι επιπλέον σκέψεις οι οποίες έρχονται από τον ίδιο κατατέθηκαν και στο δημόσιο διάλογο προφανώς και στον διάλογο στον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Τον άκουσα τον κ. Κασσελάκη, προφανώς ανέφερε τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμά μας στα θέματα της εργασίας με πολύ μεγάλη σαφήνεια και τα εργασιακά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα ανέπτυξε και απόψεις ιδιαίτερες, οι οποίες εκτιμώ ότι θα συζητηθούν. Ο ίδιος θα φροντίσει να συζητηθούν και στα αρμόδια όργανα και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπάρχουν ζητήματα πάνω στα οποία υπάρχουν ήδη απόψεις καταγεγραμμένες και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα και από το συνέδριο που είναι σαφείς. Για τον ρόλο του κράτους και τη φοροδιαφυγή ή για τον ρόλο του μισθού, τη συμμετοχή στα κέρδη για την αύξηση του μισθού των εργαζομένων και όχι η χθεσινή άποψη για συμμετοχή μέσω μετοχών, φαντάζομαι θα την επιχειρηματολογήσει. 

Διαβάστε ακόμη: Βούτσης: Προσωπικές οι απόψεις Κασσελάκη στον ΣΕΒ - Δεν υπήρχαν ούτε στο κυβερνητικό ούτε στο προεκλογικό πρόγραμμα

Ηταν μία παρουσία η οποία σε γενικές γραμμές, ως προς τα εργασιακά ζητήματα, με σαφήνεια κατατέθηκαν οι απόψεις, από εκεί και πέρα τα επιπλέον ζητήματα που και ο ίδιος λόγω εμπειρίας θα θέσει, αν θέλει να τα θέσει. Το δικό μου μέλημα είναι το κόμμα μας σταδιακά, γρήγορα ή λιγότερο γρήγορα να μη μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα του κέντρου της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας, όπως έγινε στην Ιταλία και εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχει Αριστερά. Θέλω να σας πω όμως ότι ακούω διάφορες εκφράσεις όπως μία νέα προοδευτική παράταξη, ένα νέο κόμμα, τα οποία όταν συγκληθούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί η ευκαιρία με καλό πνεύμα να συζητηθούν. Υπάρχουν ζητήματα που οδηγούν σε σκέψεις», είπε ο κ. Βούτσης.