Αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ σχετικά με την οικονομία πήρε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας «προσωπικές» τις απόψεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Action24, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να εξηγηθούν περαιτέρω».

«Οι απόψεις αυτές δεν υπήρχαν ούτε στο κυβερνητικό ούτε στο προεκλογικό πρόγραμμα»

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «πάντως λέτε ότι αυτές οι απόψεις είναι απόψεις Κασσελάκη, είναι προσωπικές απόψεις, δεν υπήρχαν στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», ο Νίκος Βούτσης απάντησε: «Σαν τέτοιες παρουσιάστηκαν άλλωστε και χθες. Κάποια ζητήματα σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και το πώς το κράτος βοηθάει την επιχειρηματικότητα ή παρεμβαίνει στην αναπτυξιακή διαδικασία ή πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι, είναι επιπλέον σκέψεις, οι οποίες έρχονται από τον ίδιο, κατατέθηκαν και στον δημόσιο διάλογο και στον εσωτερικό διάλογο στο ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, ο κ. Βούτσης πρόσθεσε πως δεν μπορεί να ξέρει αν έχουν ανταπόκριση από τα μέλη του κόμματος και ότι θα πρέπει να συζητηθούν. «Εδώ και έναν μήνα δεν έχει γίνει. Εκτιμώ ότι θα γίνουν κάποιες συνεδριάσεις πολιτικής γραμματείας κεντρικής επιτροπής, θα πάμε σε συνέδριο που είναι απόφαση της κεντρικής επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά.



«Να μη μεταλλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα του κέντρου της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας»

«Τον άκουσα τον κ. Κασσελάκη, προφανώς ανέφερε τις βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμά μας στα θέματα της εργασίας με πολύ μεγάλη σαφήνεια και τα εργασιακά δικαιώματα. Από εκεί και πέρα ανέπτυξε και απόψεις ιδιαίτερες, οι οποίες εκτιμώ ότι θα συζητηθούν. Ο ίδιος θα φροντίσει να συζητηθούν και στα αρμόδια όργανα και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπάρχουν ζητήματα πάνω στα οποία υπάρχουν ήδη απόψεις καταγεγραμμένες και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα και από το συνέδριο που είναι σαφείς. Για τον ρόλο του κράτους και τη φοροδιαφυγή ή για τον ρόλο του μισθού, τη συμμετοχή στα κέρδη για την αύξηση του μισθού των εργαζομένων και όχι η χθεσινή άποψη για συμμετοχή μέσω μετοχών, φαντάζομαι θα την επιχειρηματολογήσει», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΕΒ.

«Ηταν μία παρουσία η οποία, σε γενικές γραμμές, ως προς τα εργασιακά ζητήματα, με σαφήνεια κατατέθηκαν οι απόψεις, από εκεί και πέρα τα επιπλέον ζητήματα που και ο ίδιος λόγω εμπειρίας θα θέσει, αν θέλει να τα θέσει. Το δικό μου μέλημα είναι το κόμμα μας σταδιακά, γρήγορα ή λιγότερο γρήγορα να μη μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα του κέντρου της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας, όπως έγινε στην Ιταλία και εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχει Αριστερά. Θέλω να σας πω όμως ότι ακούω διάφορες εκφράσεις όπως μία νέα προοδευτική παράταξη, ένα νέο κόμμα, τα οποία όταν συγκληθούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί η ευκαιρία με καλό πνεύμα να συζητηθούν. Υπάρχουν ζητήματα που οδηγούν σε σκέψεις», συμπλήρωσε.