Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μην δώσει χρίσματα σε κανένα δήμο αλλά να στηρίξει ανθρώπους που πιστεύει ότι μπορεί να κάνουν αλλαγές.

Με φόντο την εικόνα από το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Σπυρόπουλος σημειώσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη στα Παραπολιτικά 90,1 ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να ενοποιηθούν για τις ευρωεκλογές, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε ότι ο κ. Σπίρτζης εκφράζει προσωπικές απόψεις.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Σπυρόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε εξαρχής να μην δώσει «χρίσματα» ή τις στηρίξεις όσον αφορά τους δήμους, σε κανέναν δήμο. Στηρίζει ανθρώπους και βοηθάει ανθρώπους που θεωρούμε ότι με το πρόγραμμά τους και τους ανθρώπους που το υπηρετούν μπορούν να βοηθήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση στους δήμους όλης της χώρας. Για αυτο καλό θα είναι να αφήσουμε τις παρατάξεις, τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, τους ανθρώπους που έχουν φτιάξει αυτά τα προγράμματα να μιλήσουν στη βάση και να φτιάξουν κοινωνικές συμμαχίες για το τι πρέπει να γίνει στους δήμους. Αυτό νομίζω ότι γίνεται αυτή τη στιγμή και στο δήμο Αθηναίων.

Ερωτηθείς αν στηρίζουν επισήμως τον κ. Αγγελούδη


Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Εμείς δεν έχουμε άγχος να κρυφτούμε πίσω από κάποιες υποψηφιότητες για να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια ανοδική πορεία. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ανοδική πορεία και είναι μεγάλος κερδισμένος της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών και σε περιφερειακό επίπεδο αλλά και στους ανθρώπους που ηγούνται σχημάτων και κέρδισαν δήμους ή θα κερδηθούν, όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο και ξέρετε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορική διαδρομή στο χώρο της αυτοδιοίκησης και κυρίως με πολιτικές που βοήθησαν την αυτοδιοίκηση και όχι την έφεραν πολλά χρόνια πίσω όπως κάνει τώρα η ΝΔ. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μια αποτυχημένη διοίκηση, η αποτυχημένη διοίκηση του κ.Ζέρβα αποδοκιμάστηκε στον πρώτο γύρο και οφείλει να αποδοκιμαστεί και στο δεύτερο γύρο γιατί δεν βοηθάει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Είναι μόνο τρεις μήνες από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα ήταν δύσκολο εκλεγμένοι περιφερειάρχες που είχαν τη στήριξη της ΝΔ να μπορέσουν να ηττηθούν μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που έχει γίνει στη Θεσσαλία είναι σημαντικό, αυτό το οποίο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη με τον κ. Αρναουτάκη είναι σημαντικό. Αυτό το οποίο έχει συμβεί σε μια σειρά από μεγάλους δήμους της χώρας με αλλαγές διοικήσεων από ανθρώπους που προέρχονται γενικότερα από την προοδευτική παράταξη είναι σημαντικό κυρίως για τις πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν για την επόμενη μέρα. Για αυτό λέμε ότι έχουν επέλθει σημαντικές μικρές αλλαγές, θα μου πείτε «το πολιτικό κλίμα έχει αλλάξει;». Δεν έχει αλλάξει αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα στην αυτοδιοίκηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς ποια θα ειναι η στάση του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια του Βορ.Αιγαίου

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει τις παρατάξεις και τους ανθρώπους που μετείχαν σε αυτές να μιλήσουν. Δεν θα μπω στο χαρακτηρισμό προσώπων... η πορεία του καθενός και οι διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες απόψεις είναι διαχρονικά καταγεγραμμένες. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα που από την Αθήνα θα αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και για τους ανθρώπους, θα κριθούνε από τους ανθρώπους των περιοχών τους.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Σπίρτζη για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Σπίρτζης εκφράζει προσωπικές του απόψεις, δεν εκφράζει απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε μια αταλάντευτη προσπάθεια να εκφράσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας και ιδιαίτερα των προοδευτικών ανθρώπων, ουσιαστικά είμαστε η δύναμη αυτή στην αντιπολίτευση που εκφράζει μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ και αυτό θα εκφραστεί ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες. Προσωπικές αγωνίες και αναζητήσεις στελεχών δεν θα μπω εγώ σε μια διαδικασία απάντησης.
Υπάρχουν συζητήσεις οι οποίες είναι αόριστες, που δεν έχουν κανένα διακύβευμα, το σημαντικό είναι οι πολιτικές και η ταύτιση με συγκεκριμένες αντιλήψεις.