«Εμείς ζητούμε μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη, να μην επιτρέψουμε περαιτέρω λαϊκισμούς, να μην επιτρέψουμε μια αλαζονεία της εξουσίας και της παντοδυναμίας», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει πλέον ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Ήταν μια πολύ δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, με πολλές πιέσεις που δεχτήκαμε και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Ένα δύσκολο περιβάλλον που διαμορφώθηκε ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες με τις δημοσκοπήσεις να μας δείχνουν και να προεξοφλούν ότι θα είμαστε με μονοψήφιο ποσοστό όμως υπήρχε μεγάλη πίστη, υπήρχε η θέληση από τον κόσμο οι οποίοι στεκόντουσαν στο πλευρό μας και δημιουργούσαν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα το οποίο για εμάς είναι πολύ βασικό για την επόμενη μέρα».

Ερωτηθείς αν στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η δεύτερη θέση, ο γραμματέας του κόμματος απάντησε: «Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους, δεν θέλουμε να υπάρχουν φωνές αλαζονείας ούτε να θεωρούμε ότι μπορούμε πολύ εύκολα να επανέλθουμε στα παλιά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ χωρίς κόπο. Προσπαθούμε βήμα –βήμα να φτιάξουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται μια σοβαρή και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση την επόμενη μέρα σε μια κυβερνηση της ΝΔ η οποία είχε κάνει πάρα πολλά λάθη το προηγούμενο διάστημα και δυστυχώς λόγω της αντιπολίτευσης που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από λόγους πήρε αυτό το μεγάλο ποσοστό. Αυτό το οποίο διακυβεύεται στις επόμενες εκλογές είναι τι αντιπολίτευση θέλουμε».

Ερωτηθείς αν η θέση του ΠΑΣΟΚ «ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης» έσπρωξε στον κόσμο στην ΝΔ, ανέφερε: «Εμείς δεν είπαμε καταρχήν ποτέ άγνωστος Χ όπως δεν είπαμε ποτέ ότι θα επιβάλλουμε πρωθυπουργό. Όπως λέγαμε και τότε τον Πρωθυπουργό τον επιβάλλει ο ελληνικός λαός όπως και επέλεξε πρωθυπουργό ο ελληνικός λαός. Εμείς είπαμε την άποψη μας, την οποία συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα που βλέπετε τα αποτελέσματα αλλά και του κ.Μητσοτάκη κατά εμάς δεν οδήγησαν τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον και δημιούργησε μια σειρά από πάρα πολλές κρίσεις που δεν αντιμετωπίστηκαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια αποτυχία της στάσης του ΠΑΣΟΚ γιατί η στάση του ΠΑΣΟΚ επιβραβεύτηκε με μια σημαντική άνοδο και εδώ κοιτάμε την επόμενη μέρα».

«Το δίλημμα της επόμενης ημέρας είναι τι αντιπολίτευση χρειάζεται αυτή η χώρα. Κατά την άποψή μας υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και ιδιαίτερα των προοδευτικών ανθρώπων που θέλουν να δουν μια διαφορετική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ. Σκληρή αλλά με προτάσεις, τεκμηριωμένη, χωρίς τοξικότητα, με έναν ορθό πολιτικό λόγο, με ένα άλλο ανθρώπινο δυναμικό, με σεβασμό στις βασικές αρχές που πρέπει να έχει ένα κράτος. Εμείς αυτό το οποίο διεκδικούμε την επόμενη μέρα είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτός ειναι ο στόχος μας και νομίζω ότι μπορούμε να το επιτύχουμε με τη στήριξη των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το οποίο θα έπρεπε να κάνει είναι να δει την πραγματικότητα, να δει τα πάρα πολλά λάθη είχαν γίνει απ’ αυτόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και την τετραετία που ακολούθησε γιατί νομίζω ότι το ζήτημα της αντιπολιτευτικής τακτικής δεν είναι μόνο τις τελευταίες ημέρες αλλά τι έχεις κάνει όλο αυτό το διάστημα και εντός και εκτός Βουλής και να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες του απέναντι και στον προοδευτικό κόσμο για το ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη φορά παρά τις πάρα πολλές αποτυχίες και όλα όσα έγιναν τέσσερα χρόνια τώρα. Αντί λοιπόν να προσπαθεί ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού ας αναλογιστεί τι έκανε και τι παρουσίασε στον ελληνικό λαό. Με τον κ. Βαρουφάκη, με κυβέρνηση ανοχής, με κυβέρνηση ειδικού σκοπού, να μας εξηγήσει γιατί επέλεξε να ψαρέψει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών μη ψηφίζοντας την τροπολογία στη Βουλή και ερχόμενος μετά από 10 μέρες να κάνει αυτή την ακατανόητη δήλωση ότι θέλει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του κ. Κασιδιάρη που πλήγωσε τους δημοκράτες πολίτες. Να μας εξηγήσει γιατί επέλεξε τον κ.Αντώναρο και άλλα πρόσωπα τα οποία προέρχονται από την Κεντροδεξιά ή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Καμμένου και μιλούσε για προοδευτική διακυβέρνηση όπως και να συνεχίζει να επιλέγει δίπλα του πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη όπως ο κ. Παπάς», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ συμμερίζεται την άποψη του κ. Τσίπρα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα επιφέρει ασφυκτικές συνθήκες για τη δημοκρατία, απάντησε: «Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα για αυτό και στόχος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές είναι να ενισχύσει περαιτέρω τα ποσοστά του και να δημιουργηθεί μια αντιπολίτευση η οποία αξίζει πραγματικά στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη πολιτική αντίληψη και εμείς αυτή τη σύγχρονη πολιτική αντίληψη θέλουμε να τη φέρουμε στο τόπο με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο έχουμε επεξεργαστεί, είναι τεκμηριωμένο, δεν κάνουμε λαϊκισμό, απαντάμε στα σύγχρονα προβλήματα και στις σύγχρονες αγωνίες. Εμείς ζητούμε μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη, να μην επιτρέψουμε περαιτέρω λαϊκισμούς, να μην επιτρέψουμε μια αλαζονεία της εξουσίας και της παντοδυναμίας. Να επιλέξουμε μια αντιπολίτευση η οποία θα νοιάζεται για τον πολίτη, θα φτιάχνει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα του τόπου».