«Μεγάλη είναι η αγωνία στη Ν.Δ. για το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως η επιλογή των πολιτών θα είναι βάση των πολιτικών προγραμμάτων.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα υποστήριξε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει τη χώρα ακυβέρνητη όταν μιλάει για δεύτερες και τρίτες εκλογές.

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το κόμμα δεν θα επιβάλει πρωθυπουργό, ούτε μιλάμε για κάποιον «άγνωστο Χ».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ανδρέα Σπυρόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση της κας Βούλτεψη ότι είναι θολές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγάλη αγωνία έχει για το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες δεν έχουν αντίστοιχη αγωνία και θα κάνουν τις επιλογές που πρέπει όσον αφορά το μέλλον της χώρας και κυρίως όσον αφορά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα τα οποία μας φόρτωσε η τετραετία του κ. Μητσοτάκη.

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς θεωρούμε το πιο σημαντικό και η επιλογή που πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός είναι βάσει των πολιτικών προγραμμάτων των κομμάτων και ότι πρέπει να σχηματιστεί μια κυβέρνηση η οποία να δίνει προοπτική και να ακουμπάει τα πραγματικά ζητήματα της κοινωνίας.

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε ένα ισχυρό αποτέλεσμα, ένα ισχυρό διψήφιο ώστε να είναι το μήνυμα του ελληνικού λαού τέτοιο προς εμάς για να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε προγραμματικά τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΔΗΜ: Ακούγεται περίεργο δηλαδή με 9% αφήνετε την Ελλάδα ακυβέρνητη και με 11% δεν την αφήνετε;

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ αφήνει την Ελλάδα ακυβέρνητη; Ο κ.Μητσοτάκης που λεει ότι θα πάμε σε δεύτερες ή τρίτες εκλογές μέχρι να αποκτήσει αυτοδυναμία... Δεν έχετε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να λεει ότι οι πρώτες εκλογές απλά γίνονται για να είναι η αφετηρία για να πάμε στις δεύτερες. Ακούω και τα στελέχη του και τους υπουργούς του να λένε τα ίδια και να μιλάνε ακόμα και για τρίτες εκλογές όπως ακούω και τον κ.Τσίπρα, που μας έφερε την απλή αναλογική, να λεει ότι αν δεν είμαι εγώ πρώτος δεν θα κάνω καμία συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης άρα το ΠΑΣΟΚ είναι το πρόβλημα;

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη και να σχηματιστεί μια ισχυρή κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει και ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο το οποίο πρέπει να εφαρμόσει την επόμενη μέρα. Αυτό πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός και όχι να συζητάμε μόνο για τα πρόσωπα. Για εμας είναι προτεραιότητα να συζητήσουμε για το ιδιωτικό χρέος που συσσωρεύεται στους πολίτες, όπως και για την προστασία της πρώτης κατοικίας που κατήργησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΔΗΜ: Οι υποκλοπές είναι μια κόκκινη γραμμή για να μην συνεργαστείτε με τη ΝΔ;

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στις υποκλοπές έγινε ότι έγινε και μετά έγινε μια ολόκληρη προσπάθεια συγκάλυψης η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Εμείς λέμε ότι και πριν τις εκλογές αλλά και μετά τις εκλογές θα κάνουμε ότι περνάνε από το χέρι μας έτσι ώστε αυτοί που έχουν την ευθύνη να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη και να πληρώσουν.

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς δεν θα επιβάλλουμε πρωθυπουργό ούτε θα μιλάμε για κάποιον άγνωστο Χ όπως πολλές φορές έχω ακούσει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο κρυφό πρόσωπο, εν δυνάμει πρωθυπουργοί είναι και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ή όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που κατεβαίνουν στις εκλογές. Εάν ο ελληνικός λαός δώσει μια αυτοδυναμία σε κάποιον αυτόματα γίνεται πρωθυπουργός, εάν δεν δώσει μια αυτοδυναμία σε κάποιον τα κόμματα συζητούν προγραμματικά

ΔΗΜ: Άρα είναι και ο κ. Ανδρουλάκης στην εξίσωση;

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι και ο κ.Ανδρουλάκης όπως είναι και άλλα πρόσωπα τα οποία συναινετικά αυτοί οι οποίοι θα συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα θα μπορούμε να συζητήσουμε την επόμενη μέρα. Δεν θα επιβάλλουμε εμείς με το έτσι θέλω.

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρούμε ότι και στον κ.Μητσοτάκη και στον κ.Τσίπρα τους δόθηκε μια τεράστια δυνατότητα από τον ελληνικό λαό, είχαν μια μεγάλη κυβερνητική πλειοψηφία και δεν έκαναν αυτά που θα έπρεπε στη θητεία τους αντίθετα οδήγησαν τη χώρα πολλά βήματα πίσω και έκαναν πάρα πολλά λάθη άρα δεν είναι δύο πρόσωπα τα οποία δεν χουν αξιολογηθεί , δεν είναι δυο πρόσωπα τα οποία δεν έχουν κυβερνήσει. Είναι δύο πρόσωπα που κυβέρνησαν και απέτυχαν σε μια σειρά από ζητήματα και οδήγησαν το χώρα μας πάρα πολλά βήματα πίσω οπότε εμείς δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε έτσι ώστε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο και συνεργασίας και διαφορετικού πολιτικού ήθους και μιας κουλτούρας που πρέπει να έχουν δύο ή τρία κόμματα τα οποία συνεργάζονται. Εδώ ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να ελέγξει το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου τι γινόταν στο κομμάτι των υποκλοπών. Εδώ ο κ.Τσίπρας κρατάει τον πιο στενό του συνεργάτη τον κ.Παππά ενώ καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη, αυτοί οι άνθρωποι θα εγγυηθούν τη σταθερότητα και τη συνεργασία μιας κυβέρνησης με παραπάνω από ένα κόμμα;

ΔΗΜ: Επειδή επικαλείστε το σύνταγμα και την τρίτη εντολή βασικό κομμάτι του συντάγματος είναι να προτείνετε και πρωθυπουργό .Η ΝΔ προτείνει τον Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Τσίπρα..,

Α.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΠΑΣΟΚ τον κ. Ανδρουλάκη. Δεν είναι πρόεδρος μας, δεν είναι εν δυνάμει υποψήφιος πρωθυπουργός; Εμείς απλά λέμε ότι όταν καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου μπορούν τα κόμματα, εφόσον συμφωνήσουν προγραμματικά, να συζητήσουν και την επιλογή ενός πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.