Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλία, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και στους μεγάλους δήμους του κάμπου, που επλήγη με σφοδρότητα από την πρόσφατη κακοκαιρία «Daniel», με τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας να έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα

Στον Δήμο Τρικκαίων ο διάδοχος του πρώην δημάρχου της πόλης και υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, Νίκος Σακκάς, επικράτησε άνετα από την πρώτη Κυριακή, αγγίζοντας το 60%, με τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ηλιάδη, να τερματίζει στην εκλογική κούρσα δεύτερος, παρά το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τις πρόσφατες νεροποντές που έπληξαν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Στην Καρδίτσα, μία από τις περιοχές που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές μετά τις πλημμύρες του περασμένου μήνα, ο νυν δήμαρχος εξασφάλισε εύκολα την επανεκλογή του στη δημαρχία της πόλης. Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Τσιάκος θα βρίσκεται στα ηνία του Δήμου Καρδίτσας για τα επόμενα χρόνια, καταφέρνοντας να επικρατήσει με ποσοστό άνω του 48%. Και σε αυτή την περίπτωση η θεομηνία δεν φάνηκε να επηρεάζει την ψήφο των πολιτών, επιβραβεύοντας για μία ακόμη θητεία τον νυν δήμαρχο.

Η μεγάλη ανατροπή όμως στη Θεσσαλία έρχεται από τον Δήμο Λαρισαίων, όπου ο εν ενεργεία δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος στις χθεσινές εκλογές είχε λάβει τη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ηττήθηκε κατά κράτος, καταγράφοντας ποσοστό 38,2%. Ήταν ένα πραγματικό χτύπημα και για τα δύο κόμματα, το οποίο κυρίως αποδίδεται στο ξεχείλισμα του Πηνειού και παραποτάμων του στην πρόσφατη κακοκαιρία, που έπληξε ανεπανόρθωτα το προφίλ του Καλογιάννη, όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα. Ο «γαλάζιος» Θανάσης Μαμάκος εκλέγεται δήμαρχος στη θεσσαλική πρωτεύουσα με ποσοστό 49,7%, κερδίζοντας ένα μεγάλο στοίχημα για το κόμμα της Πειραιώς, σε μία πόλη όπου παραδοσιακά το κόμμα της ΝΔ συχνά τα βρίσκει σκούρα, επιβεβαιώνοντας εντέλει το γενικό αίσθημα της πρωτοκαθεδρίας του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.