Επανεξελέγη ο Νεκτάριος Φαρμάκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο κ. Φαρμάκης εξασφάλισε από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 την νίκη για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Μάλιστα η νίκη αυτή έρχεται να προστεθεί στις συνολικά 7 νίκης των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, στις οποίες οι υποψήφιοι στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.

 «Οι πολίτες μάς έδωσαν την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα προς το μέλλον. Την εντολή αυτή θα τιμήσουμε, με διαρκή προσπάθεια, με έργο και αποτελέσματα. Και κυρίως, με ενότητα». Αυτό τόνισε, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, ο επανεκλεγείς στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023  περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «το μέλλον έχει μόνο ένα χρώμα, το χρώμα της προκοπής».

Ειδικότερα ο κ. Φαρμάκης ανέφερε: «Απόψε είναι μια βραδιά συγκίνησης και άπειρων "ευχαριστώ" προς τους 700.000 πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας. Η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας, το 2019 έκανε το πρώτο βήμα. Σήμερα, όμως, έκανε το δεύτερο και πιο αποφασιστικό.

Οι πολίτες μάς έδωσαν την ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα προς το μέλλον. Την εντολή αυτή θα τιμήσουμε, με διαρκή προσπάθεια, με έργο και αποτελέσματα. Και κυρίως, με ενότητα. Γιατί το μέλλον έχει μόνο ένα χρώμα. Το χρώμα της προκοπής. Και η Δυτική Ελλάδα έχει μόνο μια κατεύθυνση: Μπροστά».

Επίσης, ο κ. Φαρμάκης ανακοίνωσε ότι μετά το εκλογικό κέντρο της Πάτρας θα επισκεφθεί τα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα του Πύργου και του Αγρινίου και πρόσθεσε: «Από αύριο επιστρέφουμε στη δουλειά, γιατί μόνο με δουλειά θα πάμε μπροστά».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ