Ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, μίλησε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 και τι δείχνουν οι μετρήσεις μέχρι σήμερα, σχολιάζοντας και τον στόχο που έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να κερδίσει και τις 13 περιφέρειες.

«Εκείνο που φαίνεται απ' όσα τουλάχιστον έχουμε μελετήσει εμείς, γιατί προφανώς δεν έχουμε μελετήσει όλη τη χώρα, εκείνο που νομίζω ότι φαίνεται πιο σίγουρο απ' όλα είναι ότι θα “καθαρίσει” από την πρώτη Κυριακή ο κ. Αρναουτάκης στην Κρήτη και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι είναι ένα λελογισμένο ρίσκο. Φαίνεται ότι και ο κ. Χαρδαλιάς έχει αυτή τη δυνατότητα. (…) Για την Περιφέρεια νομίζω ότι αυτό είναι μια πιθανότητα που ξεπερνάει το 50%», ανέφερε ο Στράτος Φαναράς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, σχετικά με τις  αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Σχετικά με τον στόχο που έχει θέσει ο πρωθυπουργός για «13 περιφέρειες στις 13», ο Στράτος Φαναράς χαρακτήρισε, μεν, τον στόχο αυτό «μαξιμαλιστικό», ωστόσο συμπλήρωσε πως σε ένα ακραίο σενάριο δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Επιπλέον, ο Στράτος Φαναράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται υψηλή συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, αλλά περιορισμένη και αυτό είναι μια λογική εκτίμηση, όπως σημείωσε, καθώς ύστερα από τις πρόσφατες μετρήσεις του βαθμού ενδιαφέροντος για τις τοπικές εκλογές, κυμαινόταν λίγο κάτω από το 70, όταν στις βουλευτικές ήταν στο 87, δηλαδή σχεδόν 20 μονάδες κάτω.

«Και αυτό θα έλεγα ότι είναι και η αίσθηση της κοινωνίας. Δηλαδή βλέπετε ότι στην ουσία τα φώτα προς τις δημοτικές εκλογές στράφηκαν την τελευταία εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαναράς.