Ο Χάρης Μαμουλάκης γεννήθηκε και µεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα παιδικά του χρόνια ήταν ευχάριστα και δηµιουργικά. Εκείνη η εποχή έχει αφήσει στον Χάρη Μαµουλάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, τις πιο ωραίες αναµνήσεις «από τα παιχνίδια, τις σχολικές παρέες, τις βόλτες στα στενά της πόλης και όλες τις φάσεις της παιδικής αθωότητας, αλλά και από τις οικογενειακές στιγµές και τις σύντοµες αποδράσεις σε διάφορα µέρη της Κρήτης. Αυτού του πανέµορφου τόπου, που έχουµε την ευτυχία να απολαµβάνουµε».

Χάρης Μαμουλάκης: Η πορεία του στην πολιτική

Μάχιµος πολιτικός µηχανικός, ο Χάρης Μαµουλάκης ασχολήθηκε για πρώτη φορά µε τα κοινά το 2015 στον ∆ήµο Ηρακλείου. «Εκλέχθηκα µε την παράταξη του δηµάρχου Βασίλη Λαµπρινού και µου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω την πόλη µου από τις θέσεις του αντιδηµάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, του αντιδηµάρχου Κυκλικής Οικονοµίας και Περιβάλλοντος και του προέδρου του Ενιαίου Συνδέσµου ∆ιαχείρισης Απορριµµάτων Κρήτης. Είχα ασχοληθεί και µέσω του επαγγέλµατός µου, ως µέλος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος και της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/Τµήµα Ανατολικής Κρήτης, της ∆ιοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ/ΤΑΚ και της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ», περιγράφει ο ίδιος.

Για τον Χάρη Μαµουλάκη όµως η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ούτε και επάγγελµα. «Είναι ένας χώρος προσφοράς, που µε γεµίζει, ειδικά όταν υπάρχει αποτέλεσµα. Από την άλλη, είµαι πολιτικός µηχανικός, µάχιµος εδώ και χρόνια, και δεν έχω τον παραµικρό ενδοιασµό, όταν θεωρήσω ότι έχει κλείσει ένας κύκλος, να προχωρήσω σε επόµενο», λέει ο ίδιος στο «S».

Διαβάστε ακόμα: Χάρης Μαμουλάκης: Αποχωρήσεις στελεχών είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ενωμένος την επόμενη μέρα

Χάρης Μαμουλάκης: Η οικογένεια και τα χόμπι

Με τη σύζυγό του, Κάλλια, είχαν ένα όνειρο, που το έκαναν πραγµατικότητα: να κάνουν µια µεγάλη οικογένεια. Μαζί έχουν τέσσερα παιδιά και, όπως µας λέει ο Χάρης Μαµουλάκης, η οικογένειά του είναι το καταφύγιό του, αλλά και πηγή δύναµης και ευτυχίας. «Την Κάλλια τη θαυµάζω. Είναι ο βράχος του σπιτιού, εξαιρετική όχι σε έναν, αλλά σε πολλούς ρόλους. Ταυτόχρονα! Και αντιλαµβάνεστε πόσο σηµαντικό είναι αυτό, ειδικά όταν οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις επιβάλλουν την παραµονή µου στην Αθήνα αρκετές ηµέρες κάθε εβδοµάδα. Προσπαθώ όµως να δηµιουργώ, αλλά και να µη χάνω καµία ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο µε την οικογένεια».


Η µεγάλη αγάπη του Χάρη Μαµουλάκη ήταν και παραµένει το σκάκι. Μάλιστα, υπήρξε και πρωταθλητής Ελλάδος. Πλέον οι υποχρεώσεις που έχει δεν του επιτρέπουν να παίζει όπως παλιά, όµως ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία για µια παρτίδα σκάκι. Στους στόχους του είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω το άθληµα αυτό στη χώρα µας. «Προτρέπω τους γονείς να δώσουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή µε αυτό το άθληµα, που προσφέρει πολλά σε κάθε άνθρωπο. Καταφέραµε άλλωστε και µετά από πρότασή µας µπήκε και στα σχολεία µε τρόπο οργανωµένο και µεθοδικό, οπότε είναι πλέον πιο εύκολο. Πρέπει να µπει περισσότερο και στο Κοινοβούλιο. Είχα άλλωστε τη χαρά να εκπροσωπήσω τη Βουλή το 2021 στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Σκακιού και, µε εκείνη την αφορµή, έχουν ξεκινήσει κάποιες ενέργειες προς αυτόν τον σκοπό».


Ενα καλό βιβλίο, µια βραδιά µε φίλους στο σπίτι µε την οικογένεια, αν βρίσκεται στο Ηράκλειο, ακόµα και µια παρτίδα σκάκι βοηθούν πάντα στην αποφόρτιση από τα της καθηµερινότητας του Χάρη Μαµουλάκη, ο οποίος, όταν τον ρωτάµε τι λέει η οικογένειά του για τον ίδιο, µας απαντά γελώντας: «Τα καλύτερα!».

Χάρης Μαμουλάκης: Γιατί στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη

Στις πρόσφατες εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος στήριξε ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς, όπως µας λέει, είναι ο εκφραστής της ανάκαµψης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., της προοδευτικής παράταξης. «Εχει αναπτύξει µια τεράστια δυναµική εντός της κοινωνίας και πιστεύω ότι υπηρετεί το πρόταγµα της ανανέωσης, της γείωσης µε την κοινωνία, αλλά και της µετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τώρα πρέπει όλοι να δουλέψουµε σοβαρά και τεκµηριωµένα ως αξιωµατική αντιπολίτευση, για να επανέλθει γρήγορα η ελπίδα στη χώρα µέσα από την αλλαγή των πολιτικών συσχετισµών. Με τον πρόεδρο στην πρώτη γραµµή και µε εγγυητές της ενότητας τα χιλιάδες µέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., να επικεντρωθούµε στο να ανταποκριθούµε στον ρόλο µας. Να ασκήσουµε έλεγχο και να κάνουµε εποικοδοµητική κριτική στην κυβέρνηση. Να καταθέσουµε προτάσεις, να σταθούµε στο πλευρό αυτών που δοκιµάζονται».

Διαβάστε ακόμα: 
Χάρης Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να εμπλουτίσει το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023