Μια επίπονη διαδικασία κλείνει τον κύκλο της, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης υποστήριξε πως οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς εάν θα είναι αποστάτες όποιοι φύγουν, απάντησε είναι unfair να φύγει η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι.

Ακόμα, σημείωσε ότι αν φύγουν, θα είναι λάθος και γι'αυτούς, πλήγμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ουδείς αναντικατάστατος.

«Δίνω ελάχιστες πιθανότητες στο να έχει μέλλον ένα κόμμα που θα δημιουργηθεί απ' όσους θα φύγουν», πρόσθεσε ο Χάρης Μαμουλάκης.

*Διαβάστε εδώ: "Πυρά" Τάιλερ προς ΣΥΡΙΖΑ: Έχασαν τόσες εκλογές, να ψάξουν να βρουν τι φταίει - Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Ο Χάρης Μαμουλάκης ανέφερε επίσης ότι ξενίζει η αντίδραση αυτών που δεν έχουν αφήσει τον Κασσελάκη να περπατήσει πολιτικά και πιάνονται από την παραμικρή του δήλωση, αυτό δείχνει ότι δεν έχουν αποδεχτεί το αποτέλεσμα.

Τόνισε πως δεν γνωρίζει εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να επιστρέψει στην παρούσα φάση στην πολιτική.

Τέλος, επανέλαβε τα περί απόσχισης και όχι διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέρριψε τα περί επιτροπείας Κασσελάκη.

«Η παρέμβαση Τσίπρα δεν σημαίνει καμία επιτροπεία για τον Κασσελάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης και πρόσθεσε ότι ήταν στο μυαλό του Τσακαλώτου από την επομένη των εκλογών να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Η συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Για τον κύκλο αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «κάνει τον κύκλο της μία επίπονη διαδικασία και εσωστρέφεια».

«Εκτιμώ ότι επειδή καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες ενωτικού χαρακτήρα και συσπειρωτικού και όχι φυγόκεντρων δυνάμεων, για να μείνουν τα στελέχη αυτά, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, είναι σε σωστή κατεύθυνση», επισήμανε.

Σε ερώτηση για τον αν θα είναι αποστάτες αν φύγουν η κα Αχτσιόγλου με την ομάδα της ή όποιοι άλλοι απάντησε: «Ο όρος αποστάτης ανάγεται, στον δικό μου τρόπο σκέψης σε κάτι διαφορετικό από αυτό. Για να το πω με αγγλικούς όρους, νομίζω ότι είναι unfair να φύγουν. Θέλω να πιστεύω ότι τα νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν πολλά να δώσουν στο κόμμα και την πολιτική σκηνή».

Σε ερώτηση για το αν επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή με δικό του κόμμα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: «Στην παρούσα φάση, μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, αν και δεν γνωρίζω τις προθέσεις του. Νομίζω ότι δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό του. Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ως τώρα είναι πολιτικά ορθός. Η αποστασιοποίησή του ήταν ειλικρινής και έμπρακτη. Αντιλαμβανόμενος ότι είναι μια κρίσιμη καμπή για το κόμμα, νομίζω ότι η παρέμβασή του είχε πάλι υγιείς προθέσεις».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να πω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος διάσπαση αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια απόσχιση, αποκόλληση, αποχώρηση στελεχών. Ενδεχομένως μπορεί να δράσει και προωθητικά. Αρκεί να αφήσουμε χώρο στη νέα ηγεσία να ξεδιπλώσει τις ικανότητές της και ο Στέφανος Κασσελάκης. Να αφήσουμε λίγο χρόνο. Μου φαίνεται αδιανόητο, πενήντα μέρες μετά την εκλογή του να υπάρχει τόσο έντονη δυσανεξία, τόσο ακαριαία και αιφνίδια αντίδραση στελεχών, χωρίς να αφήσουν αυτόν τον άνθρωπο να προτάξει αυτά που πολιτικά πιστεύει.

Ξενίζει η αντίδραση αυτών που δεν τον έχουν αφήσει να περπατήσει πολιτικά. Το να πιάνεσαι από κάποιες σημειακές δηλώσεις, να απομονώνεις, να τις ανάγεις σε μείζον πολιτικό θέμα, δείχνει μια ιδιαίτερη σπουδή, μια μη αποδοχή εν τέλει του αποτελέσματος», σημείωσε.

Σχετικά με την αποχώρηση από το κόμμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές ανέφερε: «Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με συνδέει μια προσωπική φιλία, αλλά πολιτικά απέχουμε. Γνωρίζοντας τον Ευκλείδη και τον τρόπο σκέψης του, για μένα ήταν αναμενόμενο. Ήταν κάτι το οποίο ήταν, νομίζω, στο μυαλό του την επομένη των πρώτων, θα έλεγα, εκλογών».

Στην ερώτηση για το αν όσοι φύγουν για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλήγμα για το κόμμα ή λάθος για τους ίδιους, απάντησε: «Και τα δύο. Αυτό δε σημαίνει ότι ουδείς αναντικατάστατος. Πλήγμα και για μας, αλλά και για την πορεία των συναδέλφων».