«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Είναι αναγκαίο να διεκδικήσουμε ένα ακροατήριο που μας γύρισε την πλάτη το προηγούμενο διάστημα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως είπε ο Χάρης Μαμουλάκης, θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει και την κεντροαριστερά της μεσαίας τάξης.

Πρέπει να απευθυνθούμε στην Κεντροαριστερά, συμπλήρωσε.

*Διαβάστε εδώ: Κώστας Πουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Χρειάζεται χρόνος για να γίνει το νέο κόμμα, δεν είναι θέμα λίγων εβδομάδων


Χάρης Μαμουλάκης: Το αφήγημα του Κασσελάκη πρέπει να είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία

«Το ισχυρότερο όπλο του Κασσελάκη είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, σπάνια το βρίσκεις σε πολιτικό αυτό το χάρισμα. Το αφήγημα του Κασσελάκη πρέπει να είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία», σημείωσε ο Χάρης Μαμουλάκης.


Για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με την αποχώρηση των στελεχών κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Πρόσθεσε πως στην Κεντρική Επιτροπή δεν ακούσαμε για ποιον λόγο οδηγούνται στην αποχώρηση, ενώ άφησε αιχμές, λέγοντας πως προφανώς είχαν δυσανεξία στο αποτέλεσμα των εκλογών.


Η συνέντευξη του Χάρη Μαμουλάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Χάρης Μαμουλάκης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, δεδομένου ότι κλείνει ένας εύλογος και μεγάλος, σχοινοτενής χρονικά κύκλος εσωστρέφειας για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Νομίζω ότι οι τίτλοι τέλους αυτής της εσωστρέφειας έβαλαν χώρα εχθές με την αποχώρηση των υπολοίπων στελεχών οι οποίοι διαφωνούσαν προφανώς για το αποτέλεσμα γιατί δεν βρίσκω κάποιο πολιτικό επίδικο το οποίο διατυπώθηκε στη δημόσια σφαίρα».

«Σεβαστές οι απόψεις και οι διαδρομές τους από εδώ και πέρα όμως, όπως λέει και ο κόσμος «φρέσκα κουλούρια λέει ο κουλουράς». Τώρα είναι το ζήτημα πως προχωρούμε και πως ανοίγουμε τον βηματισμό μας, ανατάσσουμε τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

«Είμαι βέβαιος από τα λεγόμενα και από τις πράξεις του ότι ο κ. Κασσελάκης θέλει να εκσυγχρονίσει τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσει την κεντροαριστερά της μεσαίας τάξης, απάντησε: «Είναι αναγκαίο για εμάς να διεισδύσουμε σε ακροατήρια τα οποία μας είχαν στρίψει επιδεικτικά την πλάτη τα τελευταία χρόνια ενώ τα είχαμε προσελκύσει το 2015. Είναι αναγκαίο και έχουμε την ευκαιρία αυτή τη στιγμή διότι βρισκόμαστε σε φάση μετεξέλιξης, έχουμε ένα νέο αρχηγό, έχουμε νέα πρόσωπα ακόμα και αν είμαστε απομειωμένοι σε επίπεδο κοινοβουλευτικό».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εκφράσει την Κεντροαριστερά της μεσαίας τάξης, απάντησε: «Οπωσδήποτε και την Κεντροαριστερά της μεσαίας τάξης, δεν σημαίνει ότι είναι μοναδικός σκοπός αλλά είναι μια μεγάλη δεξαμενή, ένα μεγάλο ακροατήριο το οποίο οφείλουμε να το ακούσουμε, αμφίδρομα να επικοινωνήσουμε μαζί του και ναι να το κερδίσουμε».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι το «όπλο» του κ. Κασσελάκη είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, ο Χάρης Μαμουλάκης είπε: «Είναι το πάρθιο βέλος του δηλαδή το ισχυρότερο σημείο που έχει ως άνθρωπος, μια δεξιότητα, ένα χάρισμα το οποίο δεν το βρίσκεις εύκολα πολλώ δε μάλλον στην πολιτική σφαίρα. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη φυσικά και είναι. Το αφήγημα για τον κ. Κασσελάκη πρέπει να είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία».