Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Xrisoxoidis_Eurokinissi
Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: "Πάνω από 6.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού τον επόμενο χρόνο"

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε 6.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τον επόμενο χρόνο

Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΥ και τις προσλήψεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα νοσοκομεία της Πάτρας.

«Έχουμε ανάγκη από νοσηλευτικό προσωπικό και αυτές τις ημέρες προσλαμβάνουμε περίπου 4.000, ήδη τα 2.000 ονόματα δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες μέρες και άλλα 2.000 ονόματα θα δημοσιευτούν τον Νοέμβριο», διευκρίνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας πως προγραμματίζονται «πάνω από 6.000 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τον επόμενο χρόνο».

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο επίσης για το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΕΚΑΒ και αναφέρθηκε στη δημιουργία 17 μονάδων αυξημένης φροντίδας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών, που προαναγγέλθηκε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν έναν στόχο, δηλαδή ένα καλύτερο ΕΣΥ, το οποίο θα τεθεί στη διάθεση των συμπολιτών μας. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μπροστά μας, να το εκσυγχρονίσουμε, να το κάνουμε ευέλικτο, να το κάνουμε ελκυστικό στους πολίτες και να το κάνουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δέσμευσή μας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Έρχονται και άλλες μεγάλες αλλαγές στο ΕΣΥ, λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Συνομιλούμε με τους γιατρούς, με τους νοσηλευτές, το προσωπικό, συνομιλούμε με τους καλύτερους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, Ελληνες που ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της πατρίδας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβουν χώρα και άλλες μεγάλες αλλαγές στο ΕΣΥ, έτσι ώστε κάθε μέρα να υπάρχει όλο και περισσότερο ένα αίσθημα ικανοποίησης από τις υπηρεσίες που προσφέρει».

Χρυσοχοΐδης για νοσοκομεία Πάτρας: «Σε αρκετά καλή κατάσταση»

Σχετικά με τα νοσοκομεία της Πάτρας, είπε ότι «η πόλη και η δυτική Ελλάδα έχουν την τύχη να διαθέτουν ένα πολύ μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη χώρα».

Επίσης, συνέχισε λέγοντας ότι «έχει ένα νοσοκομείο που είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα, τον “Αγιο Ανδρέα”, καθώς και το “Καραμανδάνειο” νοσοκομείο παίδων, το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενεί και θεραπεύει χιλιάδες παιδιά».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, το Πανεπιστημιακό και ο “Άγιος Ανδρέας”, βρίσκονται σε μία αρκετά καλή κατάσταση, θα τα εμπλουτίσουμε με προσωπικό» και συμπλήρωσε: «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα το εμπλουτίσουμε με αρκετούς γιατρούς, πανεπιστημιακούς πρωτίστως, αλλά και γιατρούς ΕΣΥ, ενώ το ίδιο θα πράξουμε και για τον “Άγιο Ανδρέα”».