«Στις ανεξάρτητες αρχές, όπως στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όταν λήγει η θητεία των μελών, κινούνται οι διαδικασίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τσιάρας είπε πως αντιλαμβάνεται την αγωνία της αντιπολίτευσης για να αποδείξει ότι υπάρχει…

Ακόμη, ο Κώστας Τσιάρας τόνισε πως η Ν.Δ. έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα…

Σημείωσε πως η εποχή το λαϊκισμού και των λόγων για τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Τσιάρα στα Παραπολιτικά 90,1:

Για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στις αλλαγές στις συνθέσεις της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ

Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ:  Εκτιμώ ότι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια από την πλευρά της αντιπολίτευσης να αναδείξει ένα θέμα που επί της ουσίας δεν υπάρχει. Αναρωτιέται κανείς όταν λήγει η θητεία κάποιων μελών αν πρέπει να κινηθεί η διαδικασία αντικατάστασής τους ή όχι.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή της κ. Κωνσταντόπουλου

Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ: Απ’ όσο γνωρίζω, γιατί αυτό αφορά σε μια εσωτερική διαδικασία και σε μια επιτροπή που δεν συμμετέχω, είχε ήδη γίνει γνωστή η σημερινή συνεδρίαση πολλές μέρες νωρίτερα. Νομίζω ότι οι απαντήσεις έχουν δοθεί, αντιλαμβάνομαι την αγωνία της αντιπολίτευσης να αναδείξει κάποια θέματα προκειμένου να τονίσει ότι υπάρχει, το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν δεδομένα τα οποία από μόνα τους απορρίπτουν οποιονδήποτε ισχυρισμό. Είναι μια διαδικασία δρομολογημένη εδώ και πάρα πολύ καιρό, αν κάποιοι θέλουν να περιμένουν για να γίνει κάτι και μετά να αλλάξουν τα μέλη, δεν το καταλαβαίνω. Η άποψή μου είναι ότι τίποτε απ' όλα αυτά δεν  ισχύει, έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις, μια διαδικασία επαναλαμβανόμενη στη διαβουλευτική δημοκρατία που λειτουργεί με συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές αν είναι δυνατόν να μπαίνει σε αμφισβήτηση. 

Ερωτηθείς πόσο προβληματίζουν τη Ν.Δ. οι δημοσκοπήσεις

Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ: Οι δημοσκοπήσεις πάντα αποτυπώνουν την άποψη της κοινής γνώμης σε μια δεδομένη  χρονική στιγμή, η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα, η κυβέρνηση εν προκειμένω, πάντα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες από τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να κάνει και αυτή τις δικές της εκτιμήσεις. Εκτιμώ ότι ύστερα από μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή μας έφερε πάρα πολλά γεγονότα, είναι νωπή η μνήμη όλων μας σε σχέση με τις μεγάλες πυρκαγιές που είχαμε κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ή και τα αδιανόητα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία και στην Εύβοια, υπάρχει κατά κάποιον τρόπο μια πραγματικότητα η οποία  δικαιολογημένα κρίνεται από τους πολίτες με βάση και το συναίσθημά τους...

ΔΗΜ: Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διορθώσετε;

Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ: Βλέπετε ότι ο πρωθυπουργός σε αντίστοιχη περίπτωση πριν από 2-3 χρόνια προέβη στη σύσταση ενός φορέα που ενοποίησε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υπάρξει μια ενοποίηση όλων αυτών των υπηρεσιών που πρέπει να προστρέχουν σε κάθε τέτοιου είδους καιρικό φαινόμενο και να βοηθούν τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Εμείς βλέπουμε ποια είναι αυτά που εξελίσσονται, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παίρνουν ανάλογα τις αποφάσεις. Νομίζω ότι η Ν.Δ. έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια και ειδικά ο Κυρ. Μητσοτάκης να βρεθεί μπροστά από τα γεγονότα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και το λέω αυτό διότι η εποχή του λαϊκισμού ή των λόγων που ποτέ δεν είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με την πραγματικότητα, τουλάχιστον για τη Ν.Δ. και τον Κυρ. Μητσοτάκη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.