«Πέρασε» το εργασιακό νομοσχέδιο στην ψηφοφορία της Βουλής με 158 «ναι».

Επί της αρχής σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το σχέδιο νόμου. Συγκεκριμένα, καταψηφίστηκε από 138 βουλευτές σε σύνολο 296 παρόντων βουλευτών.



Η πρώτη ανάρτηση Γεωργιάδη

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, αμέσως μετά την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, στην οποία έγραψε ότι «το Εργασιακό μας Νομοσχέδιο μόλις πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων και καθίσταται Νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Βουλευτές για την εμπιστοσύνη τους».



Τα άρθρα του νομοσχεδίου που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία

Το άρθρο 22, που θεσπίζει την τροποποίηση των διαδικασιών της «Καταχώρισης αλλαγής ωραρίου και υπερωριών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» από επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην ψηφιακή κάρτα εργασίας», και τις κυρώσεις που θα έχει μια επιχείρηση εάν η εργασία εργαζομένου δεν ταυτοποιείται από τη σήμανση της κάρτας εργασίας του όπως τροποποιήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, ψηφίσθηκε με 158 ψήφους έναντι 138 «κατά».

Το άρθρο 25, που αφορά τον «Επιχειρησιακό συντονισμό της Επιθεώρησης Εργασίας για την προστασία της εργασίας», ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, λαμβάνοντας 158 θετικές ψήφους, έναντι 108 «κατά» και 30 «παρών».

Το άρθρο 26, με τις ρυθμίσεις για την απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις που δεν είναι εκ φύσεως συνεχούς λειτουργίας και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από 158 βουλευτές, έναντι 108 που το καταψήφισαν και 30 που τοποθετήθηκαν με το «παρών».

Το άρθρο 31 για την «προστασία δικαιώματος στην εργασία», που αφορά την ποινική αντιμετώπιση σε όσους κατά τη διάρκεια απεργίας παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας σε όσους επιθυμούν να εργαστούν, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από 158 βουλευτές, 126 το καταψήφισαν και 12 τοποθετήθηκαν με το «παρών».