Τρίτο επεισόδιο καταγράφηκε στην κόντρα μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, και των βουλευτών του ΚΚΕ τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, σε μια αντιπαράθεση που δεν έχει τέλος.

Οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί θύμισαν ποδοσφαιρική αρένα γηπέδου, με τον υπουργό να αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου οι «καραμπουζουκλήδες» συνδικαλιστές απεργοί που θα κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων θα συλλαμβάνονται, με τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη να μιλά για «ξεφτίλες» και προειδοποιεί ότι εμείς «δεν κωλώνουμε».

«Εγώ είμαι Δημοκράτης και εσείς κομμουνιστής και έχουμε ουσιαστικές διαφορές. Μπορούμε να συνεννοηθούμε όμως για ένα πράγμα. Ότι στα δικά σας καθεστώτα και στα δικά μας τα σοβαρά, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, για να συνεχίσει: «Σήμερα ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ό,τι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται».

Ο υπουργός Εργασίας συνέχισε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι «σήμερα το ελληνικό κράτος ψηφίζει έναν νόμο και θα εφαρμοστεί και θα είμαι εγώ που θα παίρνει τους εισαγγελείς αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του νόμου. Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο, πήγατε και σε επιχειρήσεις και κλείσατε τις εισόδους. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα μπορείτε».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υποστήριξε: «Εμείς δεν δεχόμαστε απειλές. Αν η ανθρωπότητα κινούνταν με τη δική σας λογική θα ήταν στα σπήλαια. Όσα πέτυχε ο λαός ήταν σε σύγκρουση και απειθαρχία με το ρωμαϊκό κράτος. Κράτος σημαίνει οργανωμένη ταξική κυριαρχία που επιβάλλει τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί. Οι εργαζόμενοι θα την γκρεμίσουν. Και δεν κωλώνουμε με πρόστιμα».