Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βουλή, με επίκεντρο το εργατικό νομοσχέδιοπου ήταν σε εξέλιξη και θα ψηφιστεί αύριο, Παρασκευή, με ονομαστική ψηφοφορία.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, διαπληκτίστηκε με τους βουλευτές του ΚΚΕ σε πολύ οξείς και υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τους πως καταργούν την ιστορία του κόμματός τους, με τον Χρήστο Κατσώτη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, να τον χαρακτηρίζει ως «υπουργό νούμερο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «συνδικαλιστές της συμφοράς», σχολιάζοντας παράλληλα τη μικρή προσέλευση στην πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει απευθυνόμενος στα έδρανα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο, κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την απεργιακή κινητοποίηση, λέγοντας πως απέτυχε επειδή ο κόσμος της εργασίας κατάλαβε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις είναι προς το συμφέρον του. « Η ΓΣΣΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων που δεν αφορά το νομοσχέδιο γιατί απέργησε; Ουδείς γνωρίζει. Απεργεί η ΟΛΜΕ. Γιατί απεργεί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν», είπε και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Όπως μας έμαθε η κ. Ακρίτα που άλλαξε την άποψή της και από Αχτσιόγλου υποστηρίζει Κασελάκη, μόνο ένας ανόητος δεν αλλάζει άποψη. Από σήμερα και λόγω της δήλωσης αυτής δεν έχει σημασία τι έλεγα και τι λέγατε».

«Επειδή καλές είναι οι θεωρίες αλλά υπάρχει και η πραγματική ζωή, δείξτε μου σήμερα ένα εργοστάσιο της Coca cola που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απέργησαν γιατί θέλουν το νομοσχέδιο επειδή θα πληρώνονται καλύτερα. Η κυβέρνηση είναι φιλεργατική γιατί όσο εσείς φωνάζετε για θέματα που δεν αφορούν κανέναν, αυξάνει τα εισοδήματα», είπε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ και συνέχισε: «Αν εσείς, κ. της Αριστεράς, είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση μου περισσεύει. Δεν έχει καταλάβει κανείς ότι έγινε απεργία πλην των οδηγών αυτοκινήτων που έκλεισε τους δρόμους η τροχαία για την απεργία που δεν έγινε». 

«Δεν είστε σε πορεία», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Γεωργαντάς, και συνέχισε: «Έξω είναι η πορεία, έξω από τη Βουλή». Στη συνέχεια επέβαλε την τάξη ανάμεσα σε Α. Γεωργιάδη και Χ. Κατσώτη.

Ο υπουργός απευθυνόμενος στον Χ. Κατσώτη είπε: «Το νομοσχέδιο δεν έχει κανένα άρθρο που να αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Έκαναν απεργία για ένα νομοσχέδιο που δεν τους αφορά.

Η απεργία απέτυχε, το νομοσχέδιο έχει τη συναίνεση των εργαζομένων γιατί είναι υπέρ του χώρου εργασίας και των εργαζομένων».

Και συνέχισε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βοηθήσει στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Στα πρώτα 18 άρθρα δεν μπορείτε να πείτε όχι οι υπόλοιποι.

Θα ωφελεί τον χώρο της εργασίας και τα εισοδήματα των εργαζομένων».

Τέλος, ο υπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου λέγοντας: «Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης».