Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυτό που φαίνεται, δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη, ο Γιώργος Τσίπρας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε σενάρια συνωμοσιολογίας ότι τον έφεραν κάποιοι, ενώ είπε πως
έχει κερδίσει τον κόσμο.

Τόνισε πως ο κ. Κασσελάκης είναι αριστερός και προοδευτικός άνθρωπος.

Τέλος, διερωτήθηκε ποιο είναι το σχέδιο της άλλης πλευράς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Με αφορμή την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Στ. Κασσελάκη: Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Στ. Κασσελάκης είναι αυτό που φαίνεται, δεν υπάρχει κάτι άλλο από πίσω. Είναι σενάρια συνωμοσιολογίας όλα αυτά τα οποία ακούγονται ότι τον έφεραν κάποιοι και τα λοιπά. Είναι καθαρό πρόσωπο, θέλει να κάνει αυτά τα οποία λεει ότι θέλει να κάνει, έχει κερδίσει τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ από αυτόν που ζήσαμε τουλάχιστον τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και αυτό είναι που κερδίζει ο Στ. Κασσελάκης.

Ερωτηθείς αν είναι αριστερός ο κ. Κασσελάκης: Προοδευτικός άνθρωπος είναι, αριστερός είναι, τον εκφράζει όλο αυτό το ρεύμα όπως εκφράστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Μπήκε στο ψηφοδέλτιο γνωρίζοντας πολύ καλά το πρόγραμμά του, δεν βρήκε μια σημαία ευκαιρίας για να κατέβει στις εκλογές.

Ερωτηθεις πως πιστεύει ότι θέλει ο κόσμος το ΣΥΡΙΖΑ: Θέλει ένα κόμμα που να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, ποιες είναι οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, ποια είναι τα θέλω της, να έχει ένα πειστικό πρόγραμμα να κερδίζει τον κόσμο, να του δώσει μια προοπτική. Το είχε χάσει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή είχε χάσει το πιο βασικό στοιχείο που έχει ένα κόμμα που θέλει να διεκδικήσει την εξουσία να δώσει στον κόσμο μια προοπτική. Όσον αφορά το θέμα του πολιτικού στίγματος έτσι κι αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζω είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι είναι κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι σύντροφοι μέσα και εγώ είμαι ένας εξ αυτών αλλά το κέντρο βάρους όχι σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους αλλά σε ότι αφορά τα μέλη ε! δεν είναι ριζοσπαστική Αριστερά είναι κάπου αλλού είναι προφανές. Είναι κλισέ η συζήτηση αν θα πάμε προς το κέντρο, δεν πάμε προς το Κέντρο, πάμε για μια πιο συγκροτημένη, σοβαρή και κυρίως μαχητική αντιπολίτευση όπου θέλει όμως να κερδίσει όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Ο κ. Κασσελάκης έχει δώσει ένα στίγμα για διάφορα πράγματα αρκετά καθαρό, νομίζω ότι είναι αρκετά καθαρό ότι πρέπει να πάμε σε ένα κόμμα πιο δημοκρατικό και πιο κοντά στον απλό κόσμο, την κοινωνία. Το είχε χάσει λίγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και στην ουσία εκπροσωπούνταν μόνο από τον Αλ. Τσίπρα και πολύ λιγότερο από το ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα. Είναι σαφές στο τι εκπέμπεται από τη δική του πλευρά, θέλει να ξανακερδίσει τον κόσμο.

Ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο της άλλης πλευράς γιατιί ακούω τοποθετήσεις ότι από εδώ υπάρχει ένα σχέδιο ενώ από κει δεν υπάρχει. Εγώ δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο από την από κει πλευρά, και πως εκφράστηκε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αυτό το άλλο σχέδιο. Νομίζω ότι το υποτιθέμενο αυτό άλλο σχέδιο είναι συνέχιση μιας αντίληψης για την πολιτική και τη σχέση με την κοινωνία που αποξένωσε τον κόσμο και αυτό καταγράφτηκε στις εκλογές παρά ένα άλλο σχέδιο.

Ερωτηθείς γιατί δεν συμφωνεί ο κ. Κασσελάκης με τη διεξαγωγή ενός debate: Αυτή η ερώτηση μάλλον πρέπει να τεθεί μάλλον προς την πλευρά της κας Αχτσιόγλου γιατί δεν ήθελε ένα debate όταν οι υποψήφιοι ήταν πέντε. Θα πάμε στις εκλογές και μετά υπάρχει όλος ο χρόνος να γίνει συζήτηση. Στην παρούσα φάση και με τους συγκεκριμένους όρους που έχουν διαμορφωθεί που έχουν στοιχεία έντασης και εγώ θέλω να πάμε ομαλά μέχρι την Κυριακή, δεν ξέρω αν θα βοηθούσε ένα debate.

Ερωτηθείς αν υπήρχε υπονόμευση του Αλ.Τσίπρα: Υπονόμευση δεν έχει το χαρακτήρα μιας συνωμοσιολογίας ότι κρυφά, από πίσω του ή κάτι άλλο ήταν δημόσιες δηλώσεις, ήταν ανοιχτές άλλες στρατηγικές ορισμένες εκ των οποίων κατά τη γνώμη μου ήταν και στρατηγικές ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν δημόσιο και μάλιστα πάρα πολλά σχόλια, άρθρα όχι μόνο από τη δική μας πλευρά και από την πλευρά του Τύπου γενικότερα ότι κανουν ζημιά ορισμένες δηλώσεις και στάσεις και ότι υπάρχει αντιπαράθεση κάποιων στελεχών με τον Αλ. Τσίπρα κλπ

Ερωτηθείς αν πρέπει να μπει στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης: Θα ήταν πολύ καλό να είναι στη Βουλή δηλαδή αν αναγκαστούμε για ένα διάστημα να είναι εκτός Βουλής δεν είναι κάτι που θα έχομε επιλέξει μπορεί να αναγκαστούμε αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό το κύριο πρόβλημα

Ερωτηθείς αν θα μπορεί να διατηρηθεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα: Σαφέστατα μπορούμε να είμαστε ενωμένοι και όλη μας η επιδίωξη θα είναι αυτή, να πάμε συντεταγμένα. Υπάρχει κάθε χώρος διαλόγου... χώρος υπάρχει, αν επιλέξουν άνθρωποι να μην είναι όλοι μαζί αυτό είναι δικό τους θέμα αλλά νομίζω θα ήταν τεράστιο λάθος.