Λίγα 24ωρα έμειναν για τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, με τις εντάσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πυκνώνουν. Παράλληλα Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζουν τις περιοδείες τους και καλούν τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής.

Την ίδια ώρα, το πολιτικό κλίμα μυρίζει «μπαρούτι», με «πρωταγωνιστές» τους δύο υποψηφίους Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη, ενώ νερό στον μύλο ρίχνουν και πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμονδούρου, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Τσίπρας.

Ειδικότερα, την ώρα που στην Κουμουνδούρου υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως είναι ώρα για την ανασυγκρότηση του κόμματος, στα «μαχαίρια» βρίσκονται Έφη Αχτσιόγλου και Παύλος Πολάκης. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί ήταν το βίντεο της πρώην υπουργού Εργασίας το βράδυ της Τρίτης (19/09) στα social media, στο οποίο κάλεσε τον συνυποψήφιό της Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση στις επιθέσεις που δέχεται, «φωτογραφίζοντας» τον Παύλο Πολάκη.

Για όλα υπάρχει ένα όριο. Σήμερα απαντώ.

Δημοσιεύτηκε από Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Και το βράδυ της Τετάρτης (20/9) σε συνέντευξή της στο OPEN, με ακόμα πιο έντονη ρητορική, επανέλαβε το αίτημά της προς τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει τις συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της. Στο ερώτημα, μάλιστα, ποιοι την πολεμούν, ανέφερε ότι «υπήρξαν συκοφαντικές επιθέσεις από συγκεκριμένα μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα που συχνά αναπαράγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λέω ότι εκκινούν από εκεί, αλλά σίγουρα αναπαράγονται». Πρόσθεσε ότι δεν θέλει να κάνει προσωπική αντιπαράθεση και πως όσοι το κάνουν δημιουργούν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Απαιτώ, όμως, να μην υπάρχει ανθρωποφαγία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί έτσι ένα κόμμα να πορεύεται».

Η πρώην υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε, όμως, και για τον κ. Πολάκη, αναφέροντας ότι είναι ένα πρόσωπο που «σε μόνιμη βάση στοχοποιεί στελέχη, όχι μόνο εμένα». «Γι’ αυτό ζήτησα και από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις». Σημείωσε δε ότι «θα ήταν το ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού να καταδικάσει αυτές τις συκοφαντικές επιθέσεις» και πως θα επιμείνει να γίνει πολιτική συζήτηση γιατί «δεν μπορεί να κρίνει ο πολίτης αν δεν έχει μπροστά του το πολιτικό σχέδιο».

Οι επιθέσεις Πολάκη

Από την πλευρά του ο «αψύς Σφακιανός» απάντησε στις αναφορές της Έφης Αχτσιόγλου, καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν την ερχόμενη Κυριακή (24/09) στις κάλπες, για να είναι «μεγάλη η νίκη».

Με ανάρτησή του πρώτα στο twitter, εμμέσως απάντησε στη πρώην υπουργό Εργασίας, γράφοντας: «Όλοι στις κάλπες την Κυριακή! Κανείς εφησυχασμός. Η νίκη για πολλούς λόγους πρέπει να είναι μεγάλη!».


Λίγο μετά, σε νέα του ανάρτηση, στο Facebook αυτή τη φορά, ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, έγραψε: «Δεν τσιμπάω!!! ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ! Όλοι την Κυριακή στις κάλπες για μια μεγάλη και καθαρή ΝΙΚΗ του Στέφανου Κασσελάκη! Για τη νέα σύγχρονη Αριστερά, για την Πατριωτική Προοδευτική δημοκρατική παράταξη, για εμάς, για τα παιδιά μας, για την Ελλάδα.
ΥΓ.: Οι φωτό από Σίκινο που αναβλύζει Αιγαίο, αμπέλι και Ελλάδα… Γιατί όποιος βουτάει εκεί, με τέτοια παρέα, δεν τον πιάνουν οι λάσπες…».

Δεν τσιμπάω!!! ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙΣ! Όλοι την Κυριακή στις κάλπες για μια μεγάλη και καθαρή ΝΙΚΗ του Στέφανου Κασσελάκη! Για τη...

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινή του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας σε τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία μίλησε απαξιωτικά για τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη, δημοσίευσε φωτογραφία του με τη βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω σε μηχανή, γράφοντας στη λεζάντα: «Ο.Κ., Έφη, συ είπας... Ερχόμαστε».

Ο.Κ., Έφη,συ είπας… Ερχόμαστε!

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης στις Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γιώργος Τσίπρας: Ξεκάθαρη υπονόμευση κατά του Αλέξη Τσίπρα

Το ηλεκτρισμένο κλίμα, λίγο πριν από τις κάλπες της Κυριακής, σίγουρα ενισχύεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου Τσίπρα στην ΕΡΤ.

Σε ερώτηση αν όντως υπήρξε υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από ορισμένα στελέχη, απάντησε καταφατικά. «Υπήρξε ξεκάθαρη υπονόμευση κατά του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να φύγει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχαν άτομα που ήθελαν να φύγει από την ηγεσία, αλλά δεν θα τα ονομάσω», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας.

Στέφανος Κασσελάκης: Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ

Πάντως, θέση για τα παραπάνω πήρε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως σέβεται και εκτιμά την κ. Αχτσιόγλου, ενώ συμπλήρωσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει συναγωνιστές και όχι αντιπάλους.

«Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο», επισημαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, με νέα ανάρτηση στα social media του, θέλοντας να δώσει τη δική του απάντηση σε όσα έχει δηλώσει τις τελευταίες ώρες η συνυποψήφιά του στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21/09, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στα social media, απάντησε ότι θεωρεί την κ. Αχτσιόγλου, αλλά και όλους εντός κόμματος, ως συναγωνίστρια και όχι ως αντίπαλο και επισήμανε πως την πιστεύει απόλυτα για όσα αναφέρει στο εξώδικο που απέστειλε.

Αναλυτικά δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Πέμπτη 21/9/23

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για ένα ψεύτικο sms που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και για αήθεις διαστρεβλώσεις. Έστειλε εξώδικο. Την πιστεύω απόλυτα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω και πάλι:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχω συναγωνιστές, όχι αντιπάλους.

Ανθρώπους που από τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί στη μάχη για να πέσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Την Έφη Αχτσιόγλου τη σέβομαι και την τιμώ και έχει να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον κοινό μας στόχο.

Προσωπικά, έχω δεχτεί τις μεγαλύτερες δυνατές επιθέσεις.

Από τα ΜΜΕ του συστήματος, αλλά ακόμα και από εκείνα του κόμματος, ως υποψήφιος που δεν έχει την ομπρέλα προστασίας του κομματικού σωλήνα.

Και από το ίδιο το Μαξίμου, που με πολεμάει λυσσαλέα πριν καν εκλεγώ.

Είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλες τις επιθέσεις.

Και να τις συντρίψω μία προς μία.

Όμως να ξέρουν όλοι ότι για τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές μου θα είμαι ασπίδα προστασίας.

Δευτέρα 25/09/23
Είμαστε μία γροθιά.
Και είμαστε με το φως».

Τι θέση παίρνουν οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Θέση για το θέμα πήραν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από τους οποίους, μάλιστα, ήταν πρώην υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Ειδικότερα, ο Πάνος Σκουρλέτης καλεί τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να πάρει δημόσια θέση έως την Κυριακή.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Θεωρώ ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει ο Αλ. Τσίπρας μέχρι την Κυριακή και να κάνει πια μια δήλωση και όχι μόνο μέσω άλλων».

Για έλλειψη πολιτικού σχεδίου κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη ο Ε. Τσακαλώτος και εκφράζει την υποστήριξή του στην Ε. Αχτσιόγλου: «Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά. Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. (…) Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο, αλλά μια πρόταση: «Ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα. εμπιστευτείτε με».

Με τον Στέφανο Κασσελάκη ο Χάρης Μαμουλάκης, που είχε στηρίξει τον Ε. Τσακαλώτο.

Ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε αν θα πρέπει να γίνει δεύτερος γύρος εκλογών. «Νομίζω ότι ρωτάτε αναρμόδιο. Ο μόνος ο οποίος θα μπορούσε να απαντήσει και να κρίνει είναι ο 2ος του πρώτου γύρου», είπε.

Παράλληλα, αιχμηρά τα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα για τον Στέφανο Κασσελάκη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αποστάσεις από τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος και ανέφερε:

«Έχω προσωπική εμπειρία τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων σε μια εσωκομματική διαδικασία με παρακρατικούς τρόπους. Εγώ ήμουν στόχος παρακολούθησης από την ώρα που έβαλα υποψηφιότητα».

Την Κυριακή οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.