Διαδικτυακά θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην Θεσσαλία.

Καθώς η κατάσταση στην περιοχή είναι απελπιστική η Κουμουνδούρου αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να ψηφίσει μέσω μίας πλατφόρμας που θα φτιαχτεί αποκλειστικά για τις εσωκομματικές εκλογές.

Και ενώ για την Θεσσαλία φαίνεται ότι έχει βρεθεί μία λύση, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται ο φόβος της μικρής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Και αυτό γιατί οι πολίτες μετά την καταστροφική στην Θεσσαλία εμφανίζονται να έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνουν στις 17 και 24 Σεπτεμβρίου.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι αυτές οι δύο ημερομηνίες πρέπει να θεωρούνται δεδομένες αφού πλέον τα πράγματα φαίνεται να έχουν πάρει την δική τους τροπή. Το ενδιαφέρον που υπήρξε, πάντως, με την εμφάνιση Κασσελάκη φαίνεται ότι έχει κοπάσει και για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ερωτηματικό είναι πόσοι τελικά πολίτες θα φτάσουν μέχρι τις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο.

Πολιτικό και κοινωνικό ατόπημα θα μπορούσε, πάντως να χαρακτηρίσει, κάποιος και την ιστορία η οποία εξελίχθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ της πλευράς της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη. Την ώρα που η χώρα δοκιμαζόταν από την κακοκαιρία και κανείς δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των νεκρών μία ανάρτηση του Γιάννη Δραγασάκη - με την οποία αναφερόταν στους τέσσερεις υποψηφίους εξαιρώντας τον Στέφανο Κασσελάκη - έβαλε φωτιές στην εκλογική διαδικασία.

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος είναι άγνωστο αν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του καταφέρθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατα του Γιάννη Δραγασάκη. Η πλευρά της Εφης Αχτσιόγλου αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι ο Νίκος Μωραΐτης είναι συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη. Μάζεψε μάλιστα και 99 υπογραφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριζαν τον Γιάννη Δραγασάκη σε ένα κείμενο το οποίο καταδίκαζε κάθε στοχοποίηση του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Νίκος Μωραΐτης απάντησε χθες ότι δεν είναι στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ αναρωτήθηκε δημοσίως αν θα μαζευτούν υπογραφές και για το άρθρο Δανίκα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη το οποίο έχει τίτλο «Η Barbie του ΣΥΡΙΖΑ». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι σκέψεις και ιδέες του έχουν ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Παππάς και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα Κώστας Ζαχαριάδης για τον οποίο σημειώνει ότι είναι «επιλογής Αχτσιόγλου».

Εν τω μεταξύ, χθες, και με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να πάει το άλλο Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και το Μαξίμου. Όπως είναι γνωστό είθιστε την ΔΕΘ να ανοίγει ο πρωθυπουργός, ενώ παραδοσιακά την κλείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χωρίς καμία συννενόηση λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ ο Σωκράτη Φάμελλος είχε στείλει αίτημα να παραστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στην Διεθνή Έκθεση καθώς στις 17 είναι οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ του πρότειναν να πάει αύριο.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια από όλους και πάνω από όλα σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη επιτρέποντας και στην αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και παράλληλα τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς».